Ulusan Alüminyum’dan Milli Üretim Hamlesi

Ulusan Alüminyum San. Ve Tic. A.Ş., alüminyum sektörüne yönelik 1983 yılından bugüne kadar yapmış olduğu yatırım kalitesi ile yıllık 25 bin ton alüminyum profil üretimi ve 1 milyon 800 bin metrekare kompozit panel kapasitesi ile bölgenin lideri oldu.
Ulusan Alüminyum’dan Milli Üretim Hamlesi

Ulusan Alüminyum San. Ve Tic. A.Ş., alüminyum sektörüne yönelik 1983 yılından bugüne kadar yapmış olduğu yatırım kalitesi ile yıllık 25 bin ton alüminyum profil üretimi ve 1 milyon 800 bin metrekare kompozit panel kapasitesi ile bölgenin lideri olurken, son dönemde savunma sanayiine yönelik yaptığı yatırımlarla Türkiye’nin de sayılı firmaları arasında yer alıyor.

350 çalışanı ile gerçekleştirmiş olduğu üretiminin yüzde 40’nı iç piyasa olmak üzere, yüzde 60’ını 3 kıtada 30 ülkeye ihraç eden Ulusan Alüminyum San. Ve Tic. A.Ş., Milli Savunma Bakanlığı tarafından akredite dilen, Savunma Sanayii Tedarikçi Firmalar listesinde yer alıyor. Çalışmaları hakkında bilgiler veren Ulusan Alüminyum San. Ve Tic. A.Ş. Kompozit Panel ve Savunma Sanayi Proje Müdürü Eyüp Ertürk; “Yatırımlarımız ve tecrübelerimiz ile bizim de devletimizin önem verdiği Savunma Sanayine yönelik katkı sağlamamız ve elimizi taşın altına koymamız gerekmektedir. Ulusan Alüminyum olarak hedefimiz; ülke menfaatini ön planda tutarak, yurt dışına bağımlı olduğumuz ve sektörümüz ile ilgili ürünleri millileştirerek üretmek ve dışa bağımlılığı azaltmaktır” dedi.

erturkkk.gif

“SAVUNMA SANAYİİNE YÖNELİK YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDİYOR”

Ulusan Alüminyum’un savunma sanayi alanında yapmış olduğu yatırımlar ve süreçleri devam eden projeler hakkında da bilgi veren Ertürk, “Ulusan, Konya’da kurulacak olan Aselsan Konya Silah Sistemleri A.Ş.’ye, Konya Savunma Sanayii A.Ş. ortağı olarak iştirakte bulunmuştur. Milli Savunma Bakanlığı onaylı tedarikçisidir. Roketsan A.Ş. tedarikçi süreci devam etmektedir. MKE ve Aselsan tedarikçi başvuruları yapılmış ve süreç devam etmektedir” diye konuştu.

“SAVUNMA SANAYİİNE KATKI SUNMAK İSTİYORUZ”

Ulusan Alüminyum’un Ar-Ge merkezi ile birlikte, gerek mevcut müşteri portföyüne, gerekse de Savunma Sanayine yönelik çalışmalar yapmayı planladığını söyleyen Ertürk, “Savunma Sanayine yönelik yatırımlarımız geç kalınmış olsa da genç ve dinamik ülke yapımız ile açığı kapatacak boyuttadır. Biz ülke olarak Savunma Sanayisi gelişmiş ülkelere karşı arayı kısa sürede kapatacağımıza inanıyoruz. Bunun örneklerini İHA’larda, SİHA’larda ve Aselsan da gördük. Ulusan Alüminyum olarak biz de ülkemize bu alanda katkılar sunmak istiyoruz. Hedefimiz güçlü ülkemizin katma değer üreten dinamiklerinden olmaktır” şeklinde konuştu.

makara.gif

ic1.gif

ic4.gif

SEYFULLAH KOYUNCU/YENİ HABER GAZETESİ