Uluslararası Balkan Üniversitesi mezunlarına bütün dünyada mesleklerini icra etme imkânı tanıyor

Makedonya’nın en çok tercih edilen üniversitesi Uluslararası Balkan Üniversitesi, mezun olan öğrencilerine mesleklerini bütün dünyada yapabilme imkânı sunuyor.
Uluslararası Balkan Üniversitesi mezunlarına bütün dünyada mesleklerini icra etme imkânı tanıyor

K. Makedonya’nın başkenti Üsküp’te, Türkiye Cumhuriyeti devletinin himayesinde 2006 yılından beri hizmet veren Uluslararası Balkan Üniversitesi, mezun olan öğrencilerine bütün dünyada mesleklerini icra etme imkânı tanıyor.

32 farklı ülkeden binlerce öğrencisiyle Makedonya’nın en çok tercih edilen üniversitesi unvanını taşıyan Balkan Üniversitesi, Şangay kriterlerine göre eğitim ve Erasmus değişim programlarında da birinci olmasıyla ön plana çıkıyor. %100’e varan burs imkânları ve %100 İngilizce eğitim ile öğrencilerini hayata hazırlayan üniversite, YÖK kılavuzu 465. sayfada yer alan mevzuat gereği, üniversiteden başarıyla mezun olan öğrencilerine iki ay gibi bir kısa sürede Türkiye’de geçerli, denkliği olan diplomalarını verebiliyor.

uluslararasi-balkan-universitesi-mezunlarina-butun-dunyada-mesleklerini-icra-etme-imkani-taniyor-1.jpeg

Faaliyet gösterdiği Kuzey Makedonya’nın Cumhurbaşkanları, Başbakanları ve Bakanları başta olmak üzere, tüm resmi temsilcileri ve görevlileri tarafından takdirle karşılanan; her vesileyle ziyaret edilip desteklenen, etkisi ve nüfuzu faaliyet gösterdiği ülkenin ve bölgenin dışına taşmış bir üniversite olduklarını belirten Uluslararası Balkan Üniversitesi rektörü Prof. Dr Mehmet Dursun ERDEM, “Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, 2017 yılından beri Kuzey Makedonya’nın en çok tercih edilen üniversitesinin rektörü olmaktan dolayı haklı bir gurur içerisindeyim. 32 farklı ülkeden binlerce öğrencimiz ve on binlerce mezunumuz ile hem Balkanlarda hem Türkiye’de hem de dünyanın birçok ülkesinde Uluslararası Balkan Üniversitesi’nin bayrağını dalgalandırmaya devam ediyoruz.

uluslararasi-balkan-universitesi-mezunlarina-butun-dunyada-mesleklerini-icra-etme-imkani-taniyor-2.jpeg

Üniversitemiz Makedonya’nın en çok tercih edilen üniversitesi olmasının yanı sıra, uluslararası bir üniversite olmasından ötürü, öğrencilikleri süresince gerekli şartları yerine getiren öğrencilerimizin Türkiye’de denklik alma sürelerini 2 aya kadar düşürdü. Yani, %70 devam zorunluluğu ve %100 İngilizce eğitim ile okullarına devam eden ve başarılı olan öğrencilerimiz, YÖK’e başvurduklarında hızlı bir şekilde denkliklerini alıp Türkiye’de mesleklerini icra etmeye başlayabiliyorlar.

Bu durum yalnızca Hukuk Fakültesi için geçerli değil ki bütün dünyada uygulanan bir durum bu. Zira Makedonya’da alınan Hukuk eğitiminde Türk Ceza Kanunu, Türk Medeni Kanunu gibi ülkemize has müfredatı işlemiyorsunuz. Dolayısıyla öğrencilerimiz Türkiye’nin veya söz konusu herhangi bir ülkenin iç hukukuna yönelik bu dersleri üniversitemizde görmedikleri için, kendi ülkelerinde alacakları ilave bir program ile eğitimlerini tamamlamak zorunda.

Türkiye’den gelen öğrencilerimiz için, mezuniyetlerinden sonra Türkiye'de istedikleri bir üniversitede ortalama 2 yıl süren bir program dâhilinde Türk hukuk sistemini içeren fark derslerini verdikleri takdirde avukatlık mesleğini icra etmeye başlayacaklardır. Bu süreçler tamamen YÖK mevzuatına ve ilgili üniversitelerin akademik zorunluluklarına uygun olarak yapılır.” dedi.

uluslararasi-balkan-universitesi-mezunlarina-butun-dunyada-mesleklerini-icra-etme-imkani-taniyor-3.jpeg

Avukat Lütfi Yolalan, “Uluslararası Balkan Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmak aslında hayata birkaç sıfır önde başlamak demektir.”

Uluslararası Balkan Üniversitesinden 2019 yılında mezun olan ve Türkiye’de avukatlık mesleğini icra eden Lütfi Yolalan, “2019 yılı Haziran ayında Uluslararası Balkan Üniversitesinden mezun oldum. Gerek eğitim kalitesi, gerekse 30’dan fazla farklı ülkeden gelen uluslararası öğrencileri ile böyle kaliteli bir üniversiteden mezun olduğum için çok mutluyum.

Akademik kadrosu, %100 İngilizce eğitim dili ve uluslararası alanda başarılı hukukçu hocalarımız ile bitirilmesi son derece zor olan Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra, üniversitemizin bize vermiş olduğu eğitimin ve bizleri hayata hazırlamasının önemini şimdi çok daha iyi anlıyoruz. Öğrencilik dönemimizde baktığımız zaman ‘Neden böyle bir zaruret var?’ diye düşündüğümüz devam zorunluluğu ile aslında bizlere disiplinin öğretildiğini, belirli aralıklarla uluslararası hukukta yürürlükteki kanunlar ile karşıt görüş arasındaki fikir ayrılıklarını belirten araştırma ödevleri ile de aslında bizleri mesleğe hazırlamış olduğunu yeni idrak ediyoruz.

En kısa tabiriyle, bitirilmesi son derece zor bir Hukuk Fakültesi olmasına rağmen, Uluslararası Balkan Üniversitesinin hukuk fakültesinden mezun olmak aslında hayata birkaç sıfır önde başlamak demektir. Üniversiteyi tercih etmemdeki temel sebepler ÖSYM tercih kitapçığında yer alması, Erasmus, Farabi ve Türkiye’deki diğer üniversiteler ile karşılıklı protokolleri, anlaşmalarının bulunup Yükseköğretim Kurumu mevzuatına uygun olması idi. Ancak mezun olduktan sonra şunu anladım ki, Balkan Üniversitesi diplomasına sahip olmak bunların hepsinden çok daha büyük önem arz ediyor.” dedi.

Etiketler :