"Uluslararası Köpek Güzellik Yarışması"

Ordu'da 80 köpeğin yer aldığı yarışma, renkli görüntülere sahne oldu
"Uluslararası Köpek Güzellik Yarışması"

ORDU (AA) - Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu tarafından Ordu'da "Uluslararası Köpek Güzellik Yarışması" düzenlendi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü himayesinde, Ordu Büyükşehir Avcılar Derneği ev sahipliğinde Altınordu ilçesindeki Durugöl Recep Kara Spor Salonu'nda düzenlenen yarışmada, farklı ırklardan 80 köpek podyuma çıktı.

Ordu, Antalya, Bursa, İzmir, İstanbul, Sivas, Samsun ve Rize'nin de aralarında bulunduğu çeşitli illerden katılımcılar, köpeklerinin dereceye girebilmesi için çabaladı.

Renkli görüntülere sahne olan yarışmada, dereceye giren köpeklerin sahiplerine çeşitli hediyeler verildi.

Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu Asbaşkanı Agnieszka Onuk, gazetecilere yaptığı açıklamada, yarışmada 20'nin üzerinde ırkın yer aldığını söyledi.

Köpeklerin, hakemler tarafından uluslararası standartlara göre, göz rengi, diş ve tüy yapısı gibi birçok özelliğe göre değerlendirildiğini belirten Onuk, "Önemli olan köpeklerin sosyal olması. Bu duruma çok önem veriyoruz. Agresif köpekleri maalesef yarışma dışı bırakmak zorunda kaldık." dedi.

Büyükşehir Avcılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Türkeri ise "Türkiye'nin birçok ilinden katılımcılarımız var. Burada hayvanseverliği ön plana çıkarmak istiyoruz. Ayrıca güzel dostluklar oluşuyor. Bu etkinliğin ilimizde ilk kez yapılması da çok önemli." ifadelerini kullandı.

Türkeri, yarışmaya katılanlara teşekkür etti.

Köpek sahipleri de farklı bir organizasyonda bulundukları için mutlu olduklarını dile getirdi.

Kaynak: