Uluslararası Mevlana Bisiklet Turu tamamlandı

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Uluslararası Mevlana Bisiklet Turu tamamlandı.
Uluslararası Mevlana Bisiklet Turu tamamlandı

Uluslararası Mevlana Bisiklet Turu, Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından, Konya Büyükşehir, Meram, Karatay ve Selçuklu Belediyesi sponsorluğunda 26-27 Eylül tarihlerinde gerçekleştirildi. 5 Ülkeden 12 takım ve 110 sporcunun madalya için mücadele ettiği turun ikinci ve son etabı Mevlana Meydanından başlayıp Meram Belediyesi önünde sona erdi. Büyük heyecana sahne olan 133.5 kilometrelik ikinci etabı Rusya’nın Marathon Takımından Maksim Piskunov birinci, aynı takımdan Arthur Ershov ise ikinci oldu. Yarışmanın üçüncülüğünü ise Fransız Vincent Louiche göğüsledi.

tur2.jpg

Konya’yı temsilen mücadele eden Selçuklu Belediyespor Kulübü ise kürsüye çıkma şansını çok az bir farkla kaçırdı. Selçuklu Belediyespor Kulübünü temsil eden Ahmet Örken, ikinci etapta Fransız rakibinin çok az bir farkla gerisinde kalarak etabı dördüncü sırada tamamladı. Selçuklu Belediyespor Kulübü mayosuyla mücadele eden Ahmet Örken, genel klasmanda yedinci olarak Türk sporcular arasında en iyi dereceyi elde etti.

Yarışma sonunda dereceye giren sporculara madalya ve kupalarını; Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Konya Gençlik Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin, Selçuklu Kaymakamı Ömer Yamlı ve Meram Kaymakamı Resul Çelik takdim etti.