Umre ve hac masrafları azaltılabilir! Konya’dan dikkat çeken tavsiye

Konya'da hacca veya umreye gidecek vatandaşların bütün ihtiyaçlarını karşılayacak çok sayıda mağaza bulunuyor. Sektör temsilcileri, Döviz fiyatlarının yüksek olması nedeniyle hediyelik eşyaların Konya’dan alınmasının büyük avantaj sağlayacağını ifade ediyor.
Umre ve hac masrafları azaltılabilir! Konya’dan dikkat çeken tavsiye

Konya Bedesten Çarşısı esnaflarından Mehmet İlgin, 1981'den beridir tesbihten seccadeye, mihraptan kokulara her türlü Hac ve Umre malzemelerinin satışını yaptıklarını belirterek, Hacıların ve Umrecilerin tüm ihtiyaçlarını karşıladıklarını vurguladı. Seccadenin en kalitelisinin akrilik iple yapılan olduğunu söyleyen İlgin, "Bizde her tülü seccade bulunuyor ince goblen simli, şipinger, dodya, peluş ve kırk yamalı seccade satışımız bulunuyor. Satışlarımız 9 ve 10. aydan başlar ramazana kadar devam eder” dedi.

umre-ve-hac-masraflari-azaltilabilir-konyadan-dikkat-ceken-tavsiye.jpg

MÜBAREK TOPRAKLARA GİDECEK OLANLARA TAVSİYE

Hacılara ve Umrecilere önemli bir çağrı yapan İlgin, “Kimsenin orada hiçbir şeyi satın almasına gerek yok. Burada her şey var. Gideceğiniz yerde ne lazım olursa olsun A'dan Z'ye her şey bulunuyor. Sadece seccade değil her şey satılıyor. Orada pahalıya almaya gerek yok zaten onlar da bu taraftan alıyorlar. O yüzden herkesin buradan almasını tavsiye ederim." ifadelerini kullandı.

umre-ve-hac-masraflari-azaltilabilir-konyadan-dikkat-ceken-tavsiye-001.jpg

EN KALİTELİSİNDEN EN UCUZUNA

Uzun ömürlü seccadelerden bahseden İlgin, "Bazı seccadeler naylon polyester ipten yapılır. Bazıları ise akrilik orijinal iple yapılıyor. Uzun ömürlü kullanmak isteyenler varsa akrilik orijinal iple yapılmış seccade kullanmalı. Ayriyeten kırk yamalı seccade de uzun ömürlü seccadelerdendir. Peluş seccadeler de güzel kaliteli ama onlar biraz daha kalın." diyerek normal hediyelik kadifeli seccadenin 40 lira, en uygun fiyatlı ince simli goblen seccadenin 20 lira, daha kaliteli olan şipinger seccadenin 50-60 lira ve en kaliteli olan akrilik orijinal İple yapılmış seccadenin ise 200-300 lira arasında olduğunu söyledi.

umre-ve-hac-masraflari-azaltilabilir-konyadan-dikkat-ceken-tavsiye-002.jpg

umre-ve-hac-masraflari-azaltilabilir-konyadan-dikkat-ceken-tavsiye-003.jpg

Etiketler :