Umudun adı Mavi Marmara

Mavi Marmara gemisinin seferinin 11. yıldönümü münasebetiyle İHH Konya Şubesi bisiklet konvoyu düzenledi.
Umudun adı Mavi Marmara

Mavi Marmara gemisinin seferinin 11. yıldönümü münasebetiyle İHH Konya Şubesi bisiklet konvoyu düzenledi. Türkiye’nin Mavi Marmara’dan önce İsrail’in insansız hava uçaklarını kullandığının bilgisini veren Başkan Hasan Hüseyin Uysal, “Mavi Marmara, Allah'a hamdüsenalar olsun ki ülkemizin tam bağımsızlık yolunda dev hamleler yapmasının başlangıç noktasını oluşturdu” dedi.

umudun-adi-mavi-marmara-5.jpg

Mavi Marmara gemisinin seferinin 11. yıldönümü münasebetiyle İnsan Hak ve Hürriyetleri Konya Şubesi bisiklet konvoyu düzenledi.

Konvoyun ardından Kılıçarslan Meydanı'nda açıklama yapan İHH Konya Şubesi Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, "Biz Konya olarak, ister Filistin olsun ister Doğu Türkistan olsun isterse de Keşmir olsun hangi coğrafya olursa olsun müminlerin ve mazlumların sorunları konusunda daima hassas olmuş bir milletiz. Bu bakımdan milletimizin her bir ferdine ayrı ayrı teşekkürlerimi arz ediyorum” ifadelerini kullandı.

umudun-adi-mavi-marmara-2.jpg

‘MAVİ MARMARA’NIN YADSINAMAZ BİR ETKİSİ VAR’

Mavi Marmara’nın önemine dikkat çeken Uysal, “Mavi Marmara'dan önce biz İsrail'in insansız hava uçaklarını kullanıyorduk. O uçaklar çektikleri görüntüleri bizden önce İsrail'e iletiyorlardı. İsrail'in uygun gördüğü, izin verdiği miktar bize geliyordu. Mavi Marmara, Allah'a hamdüsenalar olsun ki ülkemizin tam bağımsızlık yolunda dev hamleler yapmasının başlangıç noktasını oluşturdu. Mavi Marmara'dan sonra düşmanın uçağıyla bağımsızlığın, güvenliğin ve ülke bütünlüğünün sağlanamayacağını gördük. Ve elhamdülillah kendi insansız silahlı ve silahsız araçlarımızı yaptık. Bununla da kalmadık. Bu sahada başka bir devrim yaptık. Sürü SİHA'lar ve sürü insansız hava araçları sistemini getirdik. Ülkemizin ulaştığı bu noktada Allah'ın izni keremiyle Mavi Marmara seferinin asla ihmal edilemez, yadsınamaz bir etkisi var” ifadelerine yer verdi.

umudun-adi-mavi-marmara-3.jpg

‘İNANÇLI İNSANLARIN ÖNÜNDE HİÇBİR ZULÜM DURAMAZ’

İnançlı insanların önünde hiçbir zulmün duramayacağının altını çizen Uysal, şunları söyledi: “Kâfirler, hainler, 1917 yılından itibaren yaptıkları zulmü kendilerince zulmün tacı olursa taçlandırdılar. Ramazan ayının son günlerinde 200 küsur kardeşimizi katlettiler ama kaçamayacakları sona yaklaşıyorlar biiznillah. Küfürle yönetim sürdürülebilir belki ama zulümle sürdürülemez. Daha önce insanlığa yaptıkları belalardan dolayı iki defa sürüldüler, iki defa kıyıldılar. Şimdi üçüncü sürgünün hazırlığını yaptıkları zulümlerle kendileri yapıyorlar. Allah ilimde fende bize büyük başarılar lütfetsin, kalplerimizi birleştirsin. Azimli, sağlam, kamil, inançlı insanların önünde hiçbir zulüm duramaz. Aziz Konya şerefli Konya, bu güne kadar hem Filistin'e hem diğer mazlum coğrafyalara yaptığın yardımlar için teşekkür ediyoruz. Allah Konya'dan ve Türkiye'nin güzel insanlarından razı olsun. Bu kardeşlerimizin desteklerinin hiç hız kesmeden devam etmesini arzu ediyoruz.”

umudun-adi-mavi-marmara-4.jpg

‘ALLAH’IN İZNİYLE ZULMÜN KÖKÜ KAZINACAK’

İHH Konya şubesi olarak, Filistin’de yapılan katliamda yetim kalan 500 tane çocuğa sahip çıkacaklarını duyuran Uysal, “İHH genel merkezimizden bu 500 yetimin hamiliğini istedik. Genel merkezimiz de kabul etti. Aziz milletimiz desteklerinizi bekliyoruz. Konya'mızda nöbet bekleyen orada ümmetin tümü adına o topraklar muhafaza olsun diye Gazze'de nöbet bekleyen kardeşlerimizin yetimlerini boynu bükük bırakmayalım. Biz söz verdik sözün içini siz doldurun inşallah. Yine orada binden fazla ev yıkıldı. Biz diyoruz ki; onlar yıkmak suretiyle fiziki olarak göçürtmek ve moralleri çökertmek istiyorlar. Ama biz de yeniden inşa etmek suretiyle moralleri diri tutmak, yüksek tutmak ve kardeşlerimizi fiziki olarak güçlü kuvvetli kılmak istiyoruz. Böyle yapalım ki; Allah’ın izniyle zulmün kökü kazınsın. Zalimle kardeşlerimizin yurtlarını, vatanlarını çaresiz kalıp terk edeceklerinden ümitlerini kessinler” diye aktardı.

‘FİLİSTİN TOPRAKLARIMIZI YENİDEN KAZANMAK İSTİYORUZ’

Uysal, “Biz ümitleri diri tutmak, kardeşlerimizi güçlü tutmak ve 104 yıllık işgal altındaki Filistin topraklarımızı yeniden kazanmak istiyoruz. Allah bize bu yolda yüksek başarılar nasip etsin. Allah bu yolda icabet ettiğinde şehit olmayı nasip etsin” diyerek sözlerini noktaladı. Konuşmasının ardından bisiklet konvoyu tarafından tekbir getirildi ve Filistin için dua edildi.

SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ

Etiketler :