Ünlü gazeteci Başkan Altay'ın masasındaki önemli detayı yakaladı

Gazeteci Taha Hüseyin Karagöz, “Bir Buçuk Derece” İklim Okuryazarlığı ve Afet İletişimi programının davetlisi olarak geldiği Konya’da, Başkan Uğur İbrahim Altay’ın masasında önemli bir detayı yakaladı.
Ünlü gazeteci Başkan Altay'ın masasındaki önemli detayı yakaladı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi iş birliğinde “Bir Buçuk Derece” İklim Okuryazarlığı ve Afet İletişimi programının ikincisi Sosyal İnovasyon Ajansı yürütücülüğünde Konya’da yapıldı. Programa misafir olan isimler arasında Gazeteci Taha Hüseyin Karagöz de vardı.

BAŞKAN ALTAY’IN MASASINDAKİ AYRINTIYI YAKALADI

Taha Hüseyin Karagöz, Konya ziyaretinde Başkan Uğur İbrahim Altay’ın odasına da misafir oldu. Bu ziyarete ait bir fotoğraf paylaşan Karagöz, Başkan Altay’ın masasındaki o ayrıntıyı şu cümlelerle paylaştı: Makam odasında çektim bu fotoğrafı. Fark edince 'O fotoğraf ta o günden bu yana orada' dedi. Hemen yanında Aksa'nın maketi vardı. Halkından yöneticisine güzel milletiz.

unlu-gazeteci-baskan-altayin-masasindaki-onemli-detayi-yakaladi-001.jpg

PEKİ O FOTOĞRAFTAKİ KİM?

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın masasında yer alan ve Taha Hüseyin Karagöz’ün anlamlı cümlelerle paylaştığı kare, çok sayıda İsrail askeri tarafından gözleri bağlı şekilde götürülürken çekilen fotoğrafıyla adeta Kudüs direnişinin sembolü olan 16 yaşındaki Fevzi el-Cuneydi’ye aitti.

BAŞKAN ALTAY KONYA’DA AĞIRLAMIŞTI

Başkan Altay, Fevzi el-Cuneydi’yi 2018 yılında Konya’da ağırlamıştı. Fevzi El-Cüneydi, Konya Büyükşehir Belediyesi ziyaretinin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Güle Oynaya Camiye Gel projesine katılan öğrencilerle de sabah namazında bir araya gelmişti.

unlu-gazeteci-baskan-altayin-masasindaki-onemli-detayi-yakaladi-002.jpg

CUNEYDİ ŞU ANDA HAPİSTE

Herkesin merak ettiği Cuneydi’nin akıbetinin ne olduğu sorusunu cevaplayan amca Reşat el-Cuneydi, yeğeninin geçtiğimiz hafta perşembe günü yaşanan olaylar sırasında işgal altındaki El-Halil’deki Kiryat Arba Yahudi yerleşim biriminin önünde bulunan askeri kontrol noktası yakınında İsrail askerleri tarafından gözaltına alındığını, sonra da Beytullahim yakınındaki Gush Atziyon Yahudi yerleşim birimindeki askeri karakola götürüldüğünü söyledi. Amca Cuneydi, yeğeninin daha sonra Ramallah’ın batısındaki Ofer askeri cezaevine nakledildiğini ve orada tutulmaya devam ettiğini bildirdi.

ANNE BABASI ÇOK HASTA

İsrail askerleri tarafından önce dövülen daha sonra da gözleri bağlı bir şekilde gözaltına alınan Filistinli çocuğun El-Halil’deki amcası Cuneydi, yeğeninin anne ve babasının kameralara konuşamayacak kadar hasta olduğunu, bu yüzden kendisinin onların yerine konuştuğunu belirtti. Amca Cuneydi, yeğeninin serbest bırakılması için uluslararası insan hakları kuruluşlarına ve Filistin makamlarına acil müdahale çağrısı yaptı.

 Yazı İşleri Müdürü
Etiketler :