Ünlü iş insanı Konya’da hayat kurtaran öneriler verdi!

Genç MUSİAD Konya, Young Business Academy organizasyonunu başlattı. Geleceğin İş İnsanları programının konuğu olan Türk-Amerikalı iş insanı spor yöneticisi Sadettin Saran, önemli noktalara değindi.
Ünlü iş insanı Konya’da hayat kurtaran öneriler verdi!

Genç MÜSİAD Konya tarafından düzenlenen Young Business Academy, 2 bine yakın üniversite öğrencisinin ve genç girişimci insanların katılacağı organizasyon 23-24 Aralık tarihinde Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Geleceğin İş İnsanları programına konuk olan Türk-Amerikalı iş insanı spor yöneticisi Sadettin Saran, girişimcilik hayatına dair açıklamalarda bulundu.



KENDİNİZE ÇOK YÜKLENMEYİN HAYAT KISA


Üniversite yıllarında burs aldığı için derslerinde başarılı olarak bursunun kesilmemesi için çok stres yaptığını söyleyen Sadettin Saran, “Öncelikle hedef belirleyin. Benim üniversite yıllarım oldukça zordu. Konfor alanından çıkmayanın başarılı olma ihtimali azdır. Dersler çok zor maddi imkansızlıkla beraber daha da zor hale geliyor. Sadece burs almakla geçinilmiyor mesela ben hem çalıştım hem de okudum. Bursum kesilmesin diye yaşadığım o stres çok kötüydü. Sabah saatlerinde ders çalışıyordum. O stres o kadar kötü ki yolda dağ başı duman şarkısını söylüyordum. Arkadaşlar kendinize çok yüklenmeyin hayat kısa. Çaba gösterin sonuçta hedeflerinize ulaşmak için emek sarf ediyorsunuz inanın sonucu başarılı oluyor. Bana üniversite yılları özgüven verdi. Şunu da ekleyeyim bir işte kontrollü olmayanın başarılı olmanın imkanı yoktur” dedi. Kendi şirketini kurmak için hayallerinin peşinden gittiğini belirten Saran şunları söyledi: “Okulunuzun eğitimin önüne geçmesine izin vermeyin. Okul bittikten sonra veya devamında iş arayacaksınız. 1988 yılında olimpiyatlara hazırlanıyordum. Bir dönem müthiş ekonomik kriz var babam bana Türkiye’ye dönme dedi. O dönemde Amerika’da Makine mühendisi aranıyor çok seyahat edebilen bir iş ilanı gördüm. Tam beni anlatıyor. İş başvurusuna gittim dedim ki ben sizin yerinizde olsam beni alırdım. Kimseye yük olmadan milli takıma girdim, kaptan oldum, dereceler yaptım gibi bu yüzdende beni işe almalısınız dedim. İşe alındım ve çalışmaya başladım. Sonra ben dedim ki Türkiye’ye dönecem kendi ülkemde büyük balık olmayı deneyeceğim dedim. Türkiye’ye döndüm bana kimse iş vermedi. Sonra aradan zaman geçti acaba ben Türkiye’ye gelmekle hata mı yaptım dedim. İş bulamadığım zamanda pes etmedim, çalıştım. Yani pes etmemek önemli.”

HER ŞEY UFAK BİR HAYALLE BAŞLADI


Bu çalışmaları yaparken 24 yaşında olduğunu ifade eden Saran, “Ben bu işleri yaparken 24 yaşındaydım. Yola çıktığınızda zorluklar yaşayacaksınız, mücadele edeceksiniz ama bunların hiçbiri sizi pes ettirmemelidir. 5 yıl sonra yükseldim. Daha sonra ben kendi işimi yapıcam dedim ve kendi şirketimi kurdum. Medyada potansiyel var diye düşündüm. Okuldan dolayı da borçlarım var babam bırak bu işi yapamazsın dedi ama ben yaptım. Hayallerinizi sınırlandırmayın. Her şey ufacık bir hayalle başladı.

whatsapp-gorsel-2023-12-23-saat-19-05-11-c956c1e6.jpg

İYİ BİR LİDER İNSANLARA ÖRNEK OLANDIR


İş insanı Sadettin Saran’ın söyleşisinden öne çıkanlar şu şekilde: Devlet memuru olan bir ailem var benim. Babama ben şirketi bırakıyorum dediğim zaman gönül koymuştu ama ben hayallerimin peşinden gittim. Nerde iyi olmadığımı, eksikliklerimi, güçlü olduğumu biliyorum. En zayıf halkan kadar güçlüsündür. Hayalleriniz değişebilir örneğin ben konvoy olmak istiyordum. Bu yüzden gerçekçi hayal kurun. Hedeflerinizden sapmayın birinci önceliğiniz vatana millete faydalı bir birey olabilmektir. En başarılı olanınız kuvvetli ve uzun dönem kazanan değil uzun dönemde adapte olabileninizdir. Bilgi paylaşmayanı ve patronuna sürekli yaklaşanını pek sevmem. İyi bir lider konumundan veya becerisinden değil iyi bir örnek olandan ve sevilen bir kişiden iyi bir lider olur. Yani kendinizi geliştirin çaba sarf edin ve hayal kurun.”

whatsapp-gorsel-2023-12-23-saat-19-04-41-7906dbe0.jpg