UPDATE - Premijer KS o dojavama bombi u školama: Policija je u punoj snazi na terenu

Nakon email dojava o bombama u sarajevskim školama i zgradi Vlade Kantona Sarajevo, policija je u punoj snazi na terenu i vrši potrebne preglede, poručio je Forto
UPDATE - Premijer KS o dojavama bombi u školama: Policija je u punoj snazi na terenu

Premijer Vlade Kantona Sarajevo Edin Forto saopćio je da je policija u punoj snazi na terenu nakon jutrošnjih dojava o bombama u više škola na području Kantona Sarajevo, javlja Anadolu Agency (AA).

“Nakon email dojava o bombama u sarajevskim školama i zgradi Vlade Kantona Sarajevo, policija je u punoj snazi na terenu i vrši potrebne preglede. Više informacija na press-konferenciji u 13 sati“, poručio je Forto na Twitteru.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo jutros je dobilo dojave o tome kako su u više škola u nekoliko sarajevskih općina postavljene bombe.

“Policija Kantona Sarajevo u jutarnjim satima zaprimila je više dojava koje se odnose na postavljene bombe u više škola na području Kantona Sarajevo te se u vezi s tim poduzimaju mjere i radnje iz nadležnosti policije, koje uključuju i KDZ (kontradiverzione, op. a.) preglede tih školskih ustanova“, rekao je za AA glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova KS Mirza Hadžiabdić.

Ističući kako je o slučajevima upoznato i Tužilaštvo Kantona Sarajevo, Hadžiabdić je kazao da će više informacija biti poznato nakon završetka KDZ pregleda.

Dojave su stigle putem e-maila, a djeca su vraćena kućama i škole za koje su dojave stigle su evakuirane. Radi se o školama u više općina u Kantonu Sarajevo, uključujući Centar, Vogošću, Stari Grad i Ilidžu.