Üsküdar Üniversitesi akademisyenleri ilham kaynağı oldu

Şırnak'ın Uludere ilçesindeki Irak sınırına yakın Ortasu Köyü'nde bulunan Ortasu Ortaokulu öğrencileri, "21. Yüzyıl Bilim İdollerimiz" isimli kitap yazarak, örnek aldıkları 31 bilim insanını anlattı- Kitaptaki bilim insanlarının arasında Üsküdar Üniversit
Üsküdar Üniversitesi akademisyenleri ilham kaynağı oldu

İSTANBUL (AA) - Şırnak'ta, örnek aldıkları 31 bilim insanını anlatarak kitap yazan ortaokul öğrencileri, Üsküdar Üniversitesinin akademisyenlerinden de ilham aldıklarını söyledi.

Şırnak'ın Uludere ilçesindeki Irak sınırına yakın Ortasu Köyü'nde bulunan Ortasu Ortaokulu öğrencileri, "21. Yüzyıl Bilim İdollerimiz" isimli kitap yazarak, örnek aldıkları 31 bilim insanını anlattı. 31 öğrencinin kaleme aldığı kitaptaki bilim insanları arasında Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Sevil Atasoy ile İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan da yer alıyor.

Öğretmenleri Ramazan Teker'in desteğiyle bir kitap yazan ortaokul öğrencileri, kitapta gelecek hayallerini anlattı ve kendilerine örnek olarak seçtikleri bilim insanlarına yer verdi. Öğrencilerden 13 yaşındaki Dilber Encu, Tarhan'ı, İklima Encu, Atasoy'u, Keser Encu ise Arıboğan'ı idol olarak seçtiklerini anlattı. Öğrenciler, örnek aldıkları isimlerin öz geçmişlerine de yer verdi.

Öğretmenleri Ramazan Teker, "Dört yıl önce baba nasihatiyle geldiğim bu sınır köyü okulunda, öğrencilerimle beraber öğrendim iyi insan olmanın hayattaki her şeyden daha önemli olduğunu. Daha sonra anladım ki insanı hayallerinin ayakta tuttuğunu. Tam 31 tane öğrencim de hayallerinin peşinden gitmiş ve başarmış, gurur tablomuz olan, yol gösteren, ufuk açan bize yeni kapılar aralayan 31 tane bilim insanımızın hayatlarını ve başarılarını merak edip, araştırıp yazdılar. Bu öğrenciler, bugünün iyi insanları ve iyi hayal kurucuları, yarının iyi insan ve başarılı bireyleri." ifadelerini kullandı.

- "Tarhan’ı kendini dünyaya kanıtladığı için idol aldım"

Prof. Dr. Nevzat Tarhan'ı idol aldığını ve öğretmen olmak istediğini belirten 13 yaşındaki Dilber Encu, kitapta şu satırları kaleme aldı:

"Hayalim olan meslek, öğrencilerin bir şeyleri bilmesi ve kendilerine iyi bir gelecek hazırlamalarına yardımcı olmak için öğretmen olmaktır. Babam da bu konuda beni çok destekliyor. Köyümüz şirin bir yerdir ve sakindir. Sabahları beni derenin sesi ve kuşların cıvıltısı uyandırır. Her sabah bu yüzden zinde bir şekilde uyanır, bunun için şükrederim. Yerine göre başarmak için hırs yaparım. Benim kendime idol aldığım bir bilim insanı var ve kendini dünyaya kanıtlamış bir isim, Nevzat Tarhan. Eğer siz de kendinize, ailenize, ülkenize ve bütün canlılara faydalı birer insan olmak istiyorsanız tek yapmanız gereken Nevzat Tarhan gibi çok çalışmak ve hayallerinize inanmaktır. Ben inanıyorum. Siz de inanın."

"Dünyanın örnek aldığı idolüm Sevil Atasoy"

Prof. Dr. Sevil Atasoy'u örnek aldığını belirten 13 yaşındaki İklima Encu, kitapta hayallerini şöyle anlatıyor:

"Derslerime çok çalıştığım ve iyi dinlendiğim için başarılı biriyim. Herkesin hayatta kendine özgü hayalleri vardır, elbette benim de var. İlerideki hayalim başarılı bir doktor olup yeni bir hayata başlamak, hayatlar kurtarmaya vesile olmaktır. Bunun için çalışıyorum, çalışmaya da devam edeceğim. Hayallerimin peşinden her zorluğa göğüs gerip koşmaya devam edeceğim. Aslında benim de kendime örnek aldığım, dünyanın saygınlığını kazanmış bir bilim insanı var. Onun gibi büyük başarılara imza atmak ve başarılı olmak için ne yapmak gerekiyorsa ben de hazırım. Dünyanın örnek aldığı, idolüm bilim insanı, Sevil Atasoy."

Öğrencilerden Keser Encu ise Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan'ı idol olarak seçtiğini belirtti. Encu, kitapta şu ifadelere yer verdi:

"Benim en büyük hayalim doktor olmak ancak sahnede olmayı da çok seviyorum. Tiyatrocu olmayı da çok istiyorum. Hayallerime ulaşmak için çok çalışacağım ve çabalayacağım. İnandığım yolda başarıya ulaşmak için elbette benim de idol aldığım bir bilim insanı var. Onu dünya tanıyor, saygı duyuyor, idol alıyor. Bence siz de bu harika bilim kadınını tanımalısınız, Deniz Ülke Arıboğan."

Kaynak: