1. HABERLER

  2. GLOBAL NEWS

  3. Uspostavljen kontakt sa članovima posade broda otetog u blizini Nigerije
Uspostavljen kontakt sa članovima posade broda otetog u blizini Nigerije

Uspostavljen kontakt sa članovima posade broda otetog u blizini Nigerije

Svih 15 članova posade su u dobrom zdravstvenom stanu. Nisu zadobili nikakve povrede, svi su skupa, navodi se u saopćenju kompanije Boden Shipping

A+A-

Istanbulska kompanija Boden Shipping je saopćila da je uspostavljen kontakt sa posadom teretnog broda koji je otet ispred Gvinejskog zaljeva u blizini Nigerije, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju kompanije Boden Shipping, u čijem se vlasništvu nalazio brod pod imenom “Mozart“, ističe se da je uspostavljen kontakt sa članovima posade koji su 23. januara oteti u blizini Nigerije.

“Svih 15 članova posade su u dobrom zdravstvenom stanu. Nisu zadobili nikakve povrede, svi su skupa. Naš prioritet je obezbijediti oslobađanje naših kolega u što skorijem roku. U stalnom smo kontaktu sa porodicama otetih članova posade“, navodi se u saopćenju.

Iz Boden Shippinga su kazali da neće biti dodatnih informacija kako bi se zaštitilo zdravlje i sigurnost članova posade i njihovih poradica.

Teretni brod “Mozart“ pod zastavom Liberije usidrio se u nedjelju u 11 sati u gabonskom Port-Gentilu.

U subotnjem piratskom napadu, od 19 ili 20 članova posade 15 ih je kidnapovano, a troje je ostalo sa piratima, svi su navodno turski državljani. Jedan član posade, azerbejdžanski državljanin, je ubijen.

Tijelo azerbejdžanskog člana posade koji je ubijen tokom incidenta prevezeno je u Azerbejdžan avionom kompanije Turkish Airlines.

HABERE YORUM KAT