Uyumak için yatağa giriyorlar ama bir daha kalkamıyorlar

Yaşadığınız ya da yaşamakta olduğunuz tüm ruhsal sorunları unutun ve yavaşça yere bırakın. Dünyanın çeşitli yerlerinde farklı sebeplerden dolayı ortaya çıkan ilginç sendromlar herkesi şaşırtıyor. Fakat bir sendrom var ki sebebini duyan şaşırıyor. Uppgivenhets Sendromu? Peki nedir bu Uppgivenhets Sendromu, neden olur?
Uyumak için yatağa giriyorlar ama bir daha kalkamıyorlar

Dünyanın yalnızca belli bir bölgesinde meydana gelen Uppgivenhets Sendromu ardındaki gerçek tam olarak aydınlatılamıyor.

Vatanlarından ayrılmak zorunda kalan yüzlerce çocuk ve yetişkin birey bir gün uyumak için yatağa giriyor ve yataktan kalkamıyor.

Bu sendroma yakalanan bireyler hareket edemiyor, yemek yiyemiyor, bir şey içemiyor, konuşamıyor ve cevap veremiyor.

Bu sendroma yakalanan bireylerin ortak bir noktası var. Sendroma yakalanan bireyler zoraki göç etmek zorunda kalan ve bu sebeple travma yaşayan göçmenler.

irçoğu eski Sovyet ve Yugoslavya ülkelerinden gelerek İsveç'e yerleşmiş. Aileleri sınır dışı edilmekle tehdit edildiği zaman bu bireyler bitkisel hayata giriyor.

Sendromun geçmesini sağlayan tek çözüm göçmenlerin İsveç'te kalmasını sağlayacak oturum kararı.

Oturum izni alan aileler çocuklarına oturum izni ile birlikte gelen mektubu okuduğu zaman çocuklar yavaş yavaş uyanmaya başlıyor.

YENİ ŞAFAK GAZETESİ