Uzay yolcusu Tuva Cihangir Atasever’in babası İHA'ya konuştu: Çok gururlu ve mutluyum

Türkiye'nin ilk uzay yolcularından biri olan Tuva Cihangir Atasever’in babası Zakir Atasever, İhlas Haber Ajansı'na konuştu. Atasever, "Çok mutlu ve gururluyum. Daha büyük hedeflere mutlaka gideceğine inanıyorum” dedi.
Uzay yolcusu Tuva Cihangir Atasever’in babası İHA'ya konuştu: Çok gururlu ve mutluyum

Cuhmurbaşkanı Erdoğan, TEKNOFEST'te yaptığı konuşmada, uzaya ilk adım atacak türkonatları açıkladı. Bu isimler Alper Gezeravcı ve Tuna Cihangir Atasever oldu. Tuva Cihangir Atasever’in babası Zakir Atasever, İhlas Haber Ajansı'na çok özel açıklamalarda bulundu.

"ÜLKEMİZE VE MİLLETİMİZE HAYIR İŞLER YAPMASINI DİLİYORUM"

Oğlunun kendisine gurur yaşattığını söyleyen Atasever, "Öncelikle böyle ulvi ve büyük bir görevi üstlendiği için mutluyum. Ülkemize ve milletimize hayırlı işler yapmasını diliyorum. Mutluluğumuz çok fazla ama Tuva Cihangir’in bu görevi milletimiz adına en iyi şekilde, layıkıyla yerine getireceğine inanıyorum. Cihangir, projenin başlangıcından beri, kurulduğundan beri orada olmak istedi" dedi.

"DAHA BÜYÜK HEDEFLERE MUTLAKA GİDECEKLERİNE İNANIYORUM"

Tuna Cihangir Atasever'in uzaya karşı, havacılığa karşı aşırı bir ilgisi olduğunu söyleyen baba Atasever, "Bu program Sayın Cumhurbaşkanı tarafından açıklandığında müracaatını yaptı. Çok sıkı, çok titiz bir şekilde çalışmalarını gerçekleştirdi ve seçilerek bu güne geldi. İlk müracaat ettiği günden bugüne Tuva Cihangir’in bu projenin içinde yer alacağına inanmıştım. Böyle bir projede yer almak, böyle bir projenin içinde Tuva Cihangir’in olması elbette heyecan verici bir durum. Daha büyük hedeflere mutlaka gideceklerine inanıyorum. Cihangir’in de bunu başaracaklarına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

TUNA CİHANGİR ATASEVER KİMDİR?

Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik mühendisliği okumuştur. Ardından University of California, Irvine Elektrik-Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans yapmıştır. Aviyonik Sistem Mühendisi, son çalıştığı kurum Roketsan'dır.

Etiketler :