‘Vaka sayılarının artmasıyla iş yükümüz arttı’

6. Olağan Genel Kurul ile Sağlık-Sen Konya Şube Başkanlığı görevini devir alan yönetim kurulu üyeleri, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Konya Sağlık-Sen Başkanı Dr. Ahmet Uzunay, Konya’da vaka sayılarının artmasıyla birlikte sağlık çalışanlarının iş yükünün arttığını söyledi.
‘Vaka sayılarının artmasıyla iş yükümüz arttı’

21 Haziran’da gerçekleştirilen 6. Olağan Genel Kurul ile Sağlık-Sen Konya Şube Başkanlığı görevini devir alan yönetim kurulu, basın tanışma toplantısı düzenleyerek, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Sağlık çalışanlarının motivasyonunu artırmak için basın mensuplarına büyük görevler düştüğünü ifade eden Başkan Dr. Ahmet Uzunay, “Pandemi hastanelerinde ziyaret yasak. Kişiler en yakınlarını dahi ziyaret etmek istemiyorlar. Çünkü bulaşma ve etrafına yayma riski var. Sahada sadece sağlık çalışanları ve hastalar var. Bütün arkadaşlarımızın yaptığı işten mütevellit, herhangi bir kaygıları yok. Yoğun bakımdaki hastalara da diğer hastalara da çok rahat hizmet edebiliyorlar. Sadece biraz daha takdir edilmek istiyorlar, biraz daha yanlarında olduğumuzun gösterilmesini istiyorlar. Bu dönemde buna çok ihtiyacımız var” dedi.

vaka-sayilarinin-artmasiyla-is-yukumuz-artti-1.jpg

‘ONLAR SAĞLIK CENGAVERLERİDİR’

Sağlık çalışanlarının bu dönemde çok büyük zorluklar yaşardığına değinen Dr. Uzunay,” Konya’da vaka sayısında artış olan bir süreci yaşıyoruz. Sağlık çalışanı arkadaşlarımız da bu mücadelenin en önünde yer alan arkadaşlarımızdır. Bizler ilk ziyaretimize Meram Eğitim Araştırma Hastanesinin Yazır yerleşkesindeki pandemi hastanesinden başladık. Hiç sahaya çıkmamıştık. İkinci buluşmamızı da sizlerle yapıyoruz. Çünkü oradaki arkadaşlarımız bizim gözümüzde sağlık cengaverleridir. Orada maske ve tulum içerisinde sahada yaklaşık iki saat kadar zaman geçirdik. İki saatin içerisinde biz tamamen sırılsıklam olmuştuk. O maskeyle o koruyucu tedbirlerle sahada çalışmak inanın bir askerin kamuflajla, sırt çantasıyla, mühimmatla, dağda gezmesinden daha zor bir süreç. Arkadaşlarımızın özverili çalışmalarından dolayı orada herkese ayrı ayrı teşekkür ettik ve yanlarında olduğumuzu belirtmek istedik” şeklinde konuştu.

‘ŞİDDET OLAYLARI KIRILMAYI ÇOK ARTIRIYOR’

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin insanların motivasyonunu çok etkilediğini ifade eden Dr. Uzunay, “Konya’mızda artan vaka sayılarıyla birlikte sağlık çalışanlarının da iş yükü arttı. Bu anlamda gerçekten tüm sahada çalışan sağlık çalışanlarının takdir edilmesi onların da en doğal hakkının olduğunu düşünüyorum. Biz sendika ve Sivil Toplum Kuruluşu olarak onların her durumda arkasında olduğumuzu ifade ettik. 11 Mart’ta ilk vaka görülmesinin ardından biz pandemi tedbirleriyle çalışıyoruz. 4 aylık bu süreçte insanlar bedenen ve psikolojik olarak yorulmaya başladılar. Biz bu pandemi sürecini yaşarken sahada bizi rahatsız eden durumlardan bir tanesi de sağlıkta şiddettir. Bir taraftan sahada canını ortaya koyan çalışan bir grup var aynı zamanda da şiddete maruz kalan acillerde burnu kırılan sağlık çalışanı arkadaşlarımız da var. Bu olumsuz olayları genele yaymıyoruz ama insanların motivasyonunu çok etkiliyor. Bu tip şiddet olayları kırılmayı çok artırıyor” diye konuştu.  

vaka-sayilarinin-artmasiyla-is-yukumuz-artti-2.jpg

‘TÜRKİYE’NİN SAĞLIK ALT YAPISI BİRÇOK SORUNU ÇÖZDÜ’

Türkiye’nin sağlık alt yapısının birçok sorunun önüne geçtiğini vurgulayan Uzunay, “Yaz sezonunda vakalar azalacak gibi görünüyordu ama biz şimdi daha çok artmış vakalarla hemhal olduk. Muhtemelen biraz uzun zaman alacak. O yüzden bizim bu işe motive olmamız lazım. Malum süreç çok iyi yönetildi. Türkiye’nin güçlü sağlık alt yapısı, sürecin sonunda pek çok sorunun önüne geçti. Eğer motivasyonumuzu da kaybetmezsek biz bu işten çok başarılı bir şekilde çıkacağımıza inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ