Vali Ayhan ve Belediye Başkanı Bilgin'den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Salih Ayhan ve Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı yayımladı.Ayhan, mesajında, Türkiye'de...
Vali Ayhan ve Belediye Başkanı Bilgin'den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Salih Ayhan ve Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı yayımladı.

Ayhan, mesajında, Türkiye'de basın mensuplarının sosyal ve ekonomik haklarını güvence altına alan '212 Sayılı Basın Yasasının' 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe girdiğini, bu tarihin günümüze kadar Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlandığını belirtti.

Halkın etkili ve güçlü sesi olan basının, dünyadaki gelişmelerden bilgi sahibi olduğunu aktaran Ayhan şunları kaydetti:

"Bugün artık dünyanın neresinde olursa olsun bilgiye ulaşma, haber alma, haber ulaştırma saniyelerle ölçülmektedir. Toplumun bilinçlenmesini, yaşadığı coğrafyaya karşı duyarlı olmasını, neden sonuç ilişkisini sağlıklı bir zeminde değerlendirmesini sağlayan basın, vatandaş ile idare arasındaki bağı da güçlendirmektedir. Kamuoyu oluşturan, yönlendiren, haber veren, yanlışları sorgulayan basın, bu kutsal görevini yaparken meslek ilke ve ahlakından hiçbir koşulda taviz vermemelidir. İlimiz basınının yansız, ilkeli, açık ve hür yayın anlayışını benimsemesi ve bundan taviz vermemesi de takdire şayandır. Sivas'ın her alanda ülkemizde üst sıralarda yer alması yönünde ortaya koyduğumuz projelerimizde bizlerle birlikte hareket eden Sivas basını, özellikle son dönemlerde Sivas'ımızda hemen her alanda büyük bir gelişim ve değişim süreci ile bu sürecin başarıya ulaşması, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve desteğinin sağlanması noktasında duyarlılık göstermektedir. Mesai mefhumu gözetmeksizin durmadan yorulmadan çalışan, sadece kamuoyunu bilgilendirmeyip, ilimizin geleceğine yönelik ufkuna da katkı sağlayan, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması noktasında destek olan siz değerli basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle öncelikle ebediyete irtihal etmiş olan Adem Yavuz, İsmail Güneş, Hakan Tipiler, Hidayet Çolakoğlu, Nazım Düz, Fikret Ünsal ve Yusuf Doğan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor, kabirleri nur, mekanları cennet olsun diyorum."

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise milletin sesi, vicdanı olan ve halkın doğru bilgiye ulaşması için mesai mefhumu gözetmeden çalışan gazetecilerin gününü kutladı.

Milli birlik ve beraberliğin sağlanmasında, hak ve özgürlüklerin korunmasında önemli bir yapı taşı olan tarafsız basının, demokrasilerin vazgeçilmez unsuru olduğunu vurgulayan Bilgin, "Kamuoyunu aydınlatma hususunda hayati bir görevi yerine getiren basın mensuplarımız, her an, her yerde ve büyük bir özveri ile çalışmaktadır. Vatandaşları hızlı ve sağlıklı bilgilerle buluşturmak için her türlü zor koşulun üstesinden gelen gazeteciler, toplumsal bilinci artırarak güçlendirmeyi hedeflemektedir. Basın meslek ilkeleri çerçevesinde doğru, dürüst ve tarafsız bir şekilde objektif olarak bilgilendiren gazeteciler, yaşamın vazgeçilmez unsurları arasına girmiştir. Bizler mesai arkadaşı olarak gördüğümüz gazetecilerin her zaman yanındayız. Bu vesileyle şehrimizde görev yapan gazete, televizyon, internet medyası, ulusal ajans ve temsilcilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :