Vali Özkan ve Başkan Altay çalışmayı inceledi, beraber onay verdi

Konya Valiliği'nin tarihi binasında yapılan çalışmalar devam ediyor. Yapılan çalışmaları Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Konya valisi Vahdettin Özkan yerinde inceledi.
Vali Özkan ve Başkan Altay çalışmayı inceledi, beraber onay verdi

Konya Valiliği'nde yapılan çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

valilik3.jpg

Tarihi bina özelliğine sahip olan Konya Valiliği Hükümet Konağı’nda yapılan restorasyon çalışmalarında Vali Vahdettin Özkan; Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile birlikte incelemede bulunarak yetkililerinden bilgi aldı.

HIZLI VE DOĞRU ŞEKİLDE RESTORASYON ÇALIŞMALARINI YÜRÜTÜYORUZ

Şehrimizin simgelerinden olan Konya Hükümet Konağı’nın, restorasyon çalışmalarını sağlıklı bir şekilde yaparak gelecek nesillere aktarmanın önem arz ettiğine vurgu yapan Vali Özkan; ‘‘Bütün bileşenlerle beraber istişare ederek hızlı ve doğru bir şekilde restorasyon çalışmalarını yürütmemiz ehemmiyet arz ediyor. Aslıyla uyumlu bir şekilde yürütülen restorasyon çalışmalarına katkı sunan herkese teşekkür ederim.’’ dedi.

valilik1.jpg

Binayla ilgili yapısal riskleri azaltacak olan; temel ve taşıyıcı duvarlarındaki nemi bertaraf edecek şekilde su yalıtımı ve drenaj sisteminin uygulanmasının, taşıyıcı taş duvarların daha da sağlamlaştırılmasına yönelik duvar içlerine özel harçla enjeksiyon yapılmasının ve bina çatı örtü sisteminin, su yalıtımının ve çatıda zarar görmüş ahşap taşıyıcılarının yenilenmesinin önemine, teknik ekiplerce vurgu yapıldı.

valilik5.jpg

Etiketler :