Vali Özkan’ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı

Konya Valisi Vahdettin Özkan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Vali Özkan’ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı

Vali Özkan, "Türk milleti, tarih boyunca birçok badireler atlatmış, zorlu mücadelelerde büyük zaferler kazanmıştır" başlıklı açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

Türk milleti, tarih boyunca birçok badireler atlatmış, zorlu mücadelelerde büyük zaferler kazanmıştır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde milletimizin özverisiyle, 15 Temmuz hain FETÖ darbe kalkışması karşısında da unutulmaz bir destan yazılmıştır.


        Ülkenin en önemli kurumlarına sızmış hain FETÖ’nün, temel hak ve hürriyetlerimizi ortadan kaldırmaya yönelik darbe teşebbüsüne geçit vermeyen aziz milletimiz, Çanakkale ruhuyla, darbecilere geçit verilmeyeceğini, demokrasimizin kazanımlarının ilelebet yaşayacağını, tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir.


        Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğüne, milletimizin birliğine ve huzuruna yönelik yapılan bu alçakça girişimler hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Devletimiz ve aziz milletimiz, bütün terör örgütlerine karşı mücadelesini artan bir kararlılıkla sürdürecektir. 


        Şehitlerimiz sebebiyle duyduğumuz derin hüzün ile birlikte milletimizin zaferinden dolayı büyük bir gurur yaşadığımız 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü Konya’mızda her yıl çok yoğun katılımla kutluyorduk.  Ancak, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (KOVİD-19) salgını nedeniyle bu yıl 15 Temmuz programının Mevlana Meydanı’nda gerçekleştiremeyeceğiz. 


        Tüm Konyalı hemşehrilerimizin büyük bir heyecanla beklediği bu özel günü bu sene kısıtlı katılımla, ancak yine büyük bir coşkuyla ve gururla kutlayacağız. 
        Gerçekleştireceğimiz programı Televizyon kanallarından ve sosyal Medya hesaplarından canlı olarak yayınlayarak; hemşehrilerimizin edilen dualara ve yaşanan coşkuya evlerinden eşlik etmesini sağlayacağız.


        Bütün hemşerilerimizden isteğimiz; evlerinin camlarına ve balkonlarına bayraklarını asarak 15 Temmuz ruhunu yaşattığımızı, o gün yaşananları asla unutmayacağımızı ve unutturmayacağımızı tüm dünyaya göstermeleridir. 


        15 Temmuz gecesi FETÖ'cü hainlere karşı fedakârca ülkesini savunurken canını feda eden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Cesaret timsali gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle tüm Konyalı hemşehrilerimizi saygıyla selamlıyorum.”