Vali Vahdetin Özkan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Konya Valisi Vahdetin Özkan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Vali Vahdetin Özkan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Vali Vahdetin Özkan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı şöyle:

30 Ağustos; Türk Milletinin bağımsızlık aşkı ve cesaretiyle yeniden doğuşunu müjdeleyen, destansı mücadeleyle kazanılan tarihimizin müstesna bir zaferidir. Bu zaferle necip milletimiz; istiklal ve istikbalini tehdit eden her unsura, medeniyet değerlerinden gelen ruh ve azimle tavizsiz bir şekilde karşı koyacağını tüm Dünya’ya ilan etmiştir. Bu zafer; tarihe gömülmek istenen bir milletin, küllerinden yeniden doğarak, şahlanışının destanı, Hürriyet ve istikametinin ebedi mührüdür.

Hamiyetli vatan evlatlarının bu onurlu mücadelesi birçok millet için de tarihi bir örnek olmuş, ecdadımızın bu kahramanlık destanı, bağımsızlıklarına göz dikilen diğer milletlerin de cesaret kaynağı olmuştur.

İnanıyoruz ki; asırlık mücadele ruhunu koruyan bu milletin gençleri de atalarından aldığı güç, cesaret, azim ve karalılık ile ülkemizin geleceğinin güvencesi olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Büyük Taarruz’un zaferle sonuçlandığı bu gurur günümüzde; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle ve minnetle anıyor, bugün de aynı kararlılıkla ülkemizin güvenliği için canını feda eden şehitlerimize rahmet, gazilerimize sağlık ve esenlikler diliyorum.

Etiketler :