Varhelji u ponedeljak iz Beograda počinje mini turneju po Zapadnom Balkanu

Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji najavio je da će posetu Zapadnom Balkanu početi u ponedeljak popodne posetom Srbiji i da će tema razgovora sa zvaničnicima regiona biti odgovor na pandemiju
Varhelji u ponedeljak iz Beograda počinje mini turneju po Zapadnom Balkanu

Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji najavio je da će posetu Zapadnom Balkanu početi u ponedeljak popodne posetom Srbiji i da će tema razgovora sa zvaničnicima regiona biti odgovor na pandemiju, javlja Anadolu Agency.

Posetiće Zapadni Balkan povodom isporuke vakcina protiv COVID-19 koju finansira Evropska unija, navodi se u saopštenju Evropske komisije.

U saopštenju se dodaje da je Evropska komisija najavila da će zemljama regiona biti isporučena 651.000 doza vakcina Fajzer u nedeljnim tranšama od početka maja do avgusta.

"Ove vakcine će pomoći da se ubrzaju kampanje vakcinacije, kao i da se osigura da se vakcinišu svi medicinski radnici na prvoj liniji i neke od najugroženijih grupa stanovništva", ističe se u saopštenju.

Varhelji će u ponedeljak popodne boraviti u Srbiji, zatim u utorak u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji, a u sredu u Albaniji i na Kosovu, navedeno je u saopštenju.