Vatandaşlara ‘geç kalmayın’ uyarısı

Havaların soğumasıyla birlikte kışlık ürünler raflarda yerini almaya başladı. Mağazalarda alışveriş yoğunluğu oluştu. Esnaflar, vatandaşlara ‘geç kalmayın’ uyarısında bulundu.
Vatandaşlara ‘geç kalmayın’ uyarısı

Sıcaklıkların düşmesiyle birlikte kışlık giyecek ürünleri raflarda yerini almaya başladı. Vatandaşlar mont, kazak, bot, hırka ürünlerini almak için mağazalara yöneldi. Esnaflar fiyatların artacağından dolayı ‘geç kalmayın’ uyarısında bulundu. Kışlık ürün satışlarının başladığını söyleyen Teknur Giyim dükkan sahibi Seyfettin Demirkol, “Şu anda kışlık sezon başladı. Kıyafetlerimizi raflara indirdik. Havalar soğuyunca daha çok talep görecek. Müşteriler alışveriş için gelmeye başlılar. Kaban, pardösü, kazak, hırka, kışlık etek, pantolon ve gömleklerimiz var. Neredeyse hepsi şu anda raflarımızda bulunuyor. Ama gelip soranların yarısı alıyor, yarısı almıyor. Çünkü geçen yıla göre fiyatlar arttı. Maliyet yüksekliği var. Şu anda kaban veya pardösü fiyatları 800 ile 1500 lira arasında değişiyor. Eteklerin fiyatı 300-350 arası. Pantolonlar 250-400, kazaklar ise 200-500 lira arasında değişkenlik gösteriyor.” dedi.

seyfettin-demirkol.jpg

‘HAVLAR SOĞUMADAN GELİP ALSINLAR’

Kışlık alışveriş için geç kalmamaları tavsiyesinde bulunan Demirkol, “Benim vatandaşlara tavsiyem havalar soğumadan şimdi gelip alsınlar. Hem karlı olurlar hem de gün geçtikçe ürünlere zam geldiği için uyguna almış olurlar. Soğuk başlamadan gelsinler. Kendileri için daha yararlı olur. Kaban ve pardösü kıyafetlerimiz Konya imalatıdır. Konya, Türkiye’de pardösü ve kabanda bir numaradır. Dışardan gelen bazı ürünlerde var. Ankara, İstanbul gibi şehirlerden de ürünlerimiz geliyor. Ama çoğunluk Konya’dan. Konya zaten şu anda üretimde birinci sırada. Bu birkaç yıldır böyle. Gelen müşterilerin tercihi genellikle ilk olarak pardösü ve kaban oluyor. Daha sonra da kazak, etek gibi ürünler geliyor.” şeklinde konuştu.

kislik-1.jpg

‘ZOR DURUMDA KALAN ESNAFLAR OLUYOR’

Artan fiyatlardan dolayı müşterilerden tepki aldıklarını fakat bu konunun esnaflarla ilgisi olmadığını vurgulayan Demirkol, sözlerine şu şekilde devam etti; “Geçen yıl kazak fiyatlarımızda en iyisi 150-200 lira civarındaydı. Bu yıl 400-500 lirayı buldu. Bu yıl hakiki triko, kaliteli ürünü 400-500 liradan aşağı alamayacaklar. Aslında burada zor durumda kalan esnaflar oluyor. Ucuzken 10 tane ürün satıyoruz. Ama pahalı olduğu zaman 2 tane alamıyorlar. Çoğu müşteri bize gelip ‘Bu kadar pahalı mı olur?’ diye soruyorlar. Sıkıntının bizde olduğunu düşünüyorlar. Ama bizimle alakası yok ki. Biz karşıdan ne kadar ucuza alırsak, o kadar ucuz satıyoruz. Bir liralık malı 3 liraya çıkarmışlar. Müşterilerden isteğimiz güvendikleri, ahlaklı esnaflara gitsinler ve çokta itiraz etmesinler. Çünkü bu işin esnafla alakası yok. Üretiminde pahalılık var. Bir pardösünün sadece ütüsü için elektrikli fiyatı bile 60 lira.”

mustafa-senyil.jpg

‘BİR AN ÖNCE ALIŞVERİŞ YAPSINLAR’

Fiyatların yükseleceğinden dolayı insanlara bir an önce alışveriş yapmaları önerisinde bulunan Mevsim Kundura dükkan sahibi Mustafa Şenyıl, “Kışlık ürünlerimiz gelmeye başladı. Raflara yerleştirdik. Kadın, erkek, çocuk için çizme, bot ürünlerimiz bulunuyor. Kışlık ürünler için alışveriş yapmaya gelenler var. Havaların daha çok soğumasıyla birlikte yoğunluk artacaktır. Çocuk ürünlerinde fiyatlar en düşük 200 liradan başlıyor. Kadın botları 350, erkek botları ise 400 lira civarında başlıyor. En düşük fiyatlar şu anda bu şekilde. İnsanlara bir an önce alışveriş yapmalarını öneriyorum. Fiyatlar durmaz, artar.” İfadelerine yer verdi.

kislik-2.jpg

•BÜŞRA ERKUŞ / YENİ HABER GAZETESİ

 Muhabir
Etiketler :