Vefat eden sporcular, Konyaspor...

Salgınlar, krizler, deprem ve kazalar… dünya ülkeleri bir asıra sığacak bu sorunları neredeyse 15-20 yıl içerisinde gördü. Televizyonda gördüğümüz, hayatımıza yer edinen birçok isim ise bugün hayatta değil. Analiz haberimizde futbolda vefatlarıyla bizleri yasa boğan oyuncuları inceleyeceğiz.
Vefat eden sporcular, Konyaspor...

Kahramanmaraş ve çevre illerdeki deprem sonrasında hayatını kaybeden sporcular şöyle; Ahmet Eyüp Türkaslan Cemal Kütahya, Nilay Aydoğa, Uğur Kurt, Taner Kahrıman, Hakan Doğan, Saruhan Bolat, Burhanettin Sever, Mehmet Can Ağırbaş, Emincan Kocabaş ve Murat Çiloğulları, depremde yaşamını yitirdi. Gizem Harmankaya, Halil İbrahim Ölmez, Betül Çoban Çakır, Bedrettin Çakır, Burak Duraltı ,Bedir Terlik ve Hasan Ekşi.

atsu.jpg

GOLÜ ATTI, VEFAT ETTİ

Kahramanmaraş merkezli Türkiye’yi sarsan 7.7 ve 7.6 depremlerinde ise Hataysporlu Christian Atsu günler sonrasında enkazda bulundu. Atsu Kasımpaşa ile oynadıkları maçta son dakikada kullanılan frikiği gole çevirdi. Oyuncu o topu ağlara göndermeseydi Kasımpaşa maçı sonrası Fransa’ya gitmek üzere biletini cebine koymuştu. Ancak Atsu takımın galibiyet sevincine katıldı, Fransa’ya gitmedi.

KONYASPOR KAZADAN ÇOK ÇEKTİ

Futbolda trafik kazasından canı yanan en çok kulüp tartışmasız Konyaspor. Yeşil beyazlılar ‘da Teknik Direktör Tevfik Lav 2004 yılında memleketi Manisa’ya giderken trafik kazası geçirerek vefat etmişti. Hırvatistan asıllı Norveçli Branimir Poljac geçirdiği kaza sonrası sağ kurtulmuş ancak felç kalarak spor hayatına devam edememişti. Poljac için Konyaspor halen paylaşımlarına devam etmekte.

lav.jpg

SEZONA İSMİ VERİLDİ

Futbolda efendilik ve iyi insan denilince akla gelen ilk isim olan Ahmet Çalık ise Konyaspor’un kazada kaybettiği son acısı oldu. Ahmet Çalık evlilik hazırlıkları için memleketine giderken kazada hayatını kaybetti. Yalnızca yeşil beyazlılar değil tüm ülke Çalık için gözyaşı döktü. Türkiye Futbol Federasyonu 2021-2022 sezonuna Ahmet Çalık’ın ismini vererek ailesini gururlandırdı ve acısını bir nebze azalttı.

ahmet-calik.jpg

BİRÇOK EFSANE ÖLDÜ

Trafik kazasında hayatını birçok isim kaybederken, acıları hala futbolseverlerin aklında kaldı. Galatasaray efsanesi Metin Oktay, Alanyasporlu Josef Sural, Eskişehirsporlu Kaan Öztürk, Denizlisporlu Doğan Seyfi Atlı, Samsunspor'dan Müjdat Gürsu, Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomic ve Nuri Asan, kazalarda hayatını kaybederek büyük acılara neden oldu.

metin-oktay.jpeg

UFUK KENDİRCİ- YENİ HABER GAZETESİ

Etiketler :