1. HABERLER

  2. GLOBAL NEWS

  3. Vijeću ministara BiH dostavljen Dokument okvirnog budžeta
Vijeću ministara BiH dostavljen Dokument okvirnog budžeta

Vijeću ministara BiH dostavljen Dokument okvirnog budžeta

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda izjavio je da očekuje da će se ovaj dokument uskoro naći na dnevnom redu Vijeća ministara BiH

A+A-

Ministarstvo finansija i trezora Bosne i Hercegovine u ponedjeljak je Generalnom sekretarijatu Vijeća ministara BiH dostavilo Dokument okvirnog budžeta (DOB) za period 2022-2024. u dalju proceduru usvajanja, prenosi Anadolu Agency (AA).

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda izjavio je da očekuje da će se ovaj dokument uskoro naći na dnevnom redu Vijeća ministara BiH kako bi što prije u proceduru bio upućen i budžet institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za ovu godinu.

Nakon što Vijeće ministara BiH usvoji nacrt Zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obveza BiH isti se upućuje ustavnom predlagatelju - Predsjedništvu BiH koje utvrđuje prijedlog Zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2022. godinu, poslije čega ga na konačno usvajanje upućuje Zastupničkom domu i Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

"Globalni okvir fiskalne bilance i politika u BiH zadao je okvire za budžet institucija BiH za 2022. godinu koji će iznositi 1.073.600.000 KM od čega su izdvajanje prihoda od indirektnih poreza za nivo BiH 865.500.000 KM, a ostatak su vlastiti prihodi", navodi se u saopštenju Ministarstva finansija i trezora Bosne i Hercegovine.

HABERE YORUM KAT