VİOP'ta endeks kontratı güne yatay başladı
VİOP'ta endeks kontratı güne yatay başladı
İSTANBUL (AA) - Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) haziran vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat güne yatay başladı.
Endeks kontratı açılışta en düşük 100.900 puanı gördükten sonra, şu dakikalarda önceki kapanışın hemen altında 101.050 puan seviyesinde dengelendi. Dün 99.800 puana kadar gerileyen endeks kontratı, bu seviyeden gelen tepki alımlarıyla toparlayarak günü 0,07 artışla 101.100 puandan tamamlamıştı.
Analistler, endeks kontratında 100.000 seviyesinin orta vadede önemli destek konumunda olduğunu belirterek, 102.500 seviyesinin ise direnç konumuna geldiğini, yurt içinde sanayi üretimi, yurt dışında ise ABD tarım dışı istihdam verisinin takip edileceğini kaydediyor.
Bakmadan Geçme