VİOP'ta endeks kontratı haftaya yükselişle başladı

VİOP'ta endeks kontratı haftaya yükselişle başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) şubat vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, haftaya yaklaşık yüzde 0,63 yükselişle başladı. 

Şubat vadeli endeks kontratı, açılışta en yüksek 87.600 puanı gördükten sonra şu dakikalarda önceki kapanışa göre 650 puan artışla 87.500 seviyelerinde dengelendi. Cuma gününe yükselişle başlayan endeks kontratı, açılışın ardından 87.175 puanı görürken günü yüzde 2'ye yakın yükselişle 86.850 puandan tamamlamıştı. 

Analistler, yurt içinde kapasite kullanım oranı ve sektörel güven endeksi verilerinin, yurt dışında ise Almanya IFO iş güven endeksi ve ABD'de Dallas Fed İmalat endeksi verilerinin takip edileceğini belirterek, endeks kontratında 88.000 seviyesinin kısa vadede önemli direnç konumunda olduğunu kaydediyor. 

Bakmadan Geçme