1. HABERLER

  2. GLOBAL NEWS

  3. Više od 50 Palestinaca večeras povrijeđeno u napadu izraelske policije u Al-Qudsu
Više od 50 Palestinaca večeras povrijeđeno u napadu izraelske policije u Al-Qudsu

Više od 50 Palestinaca večeras povrijeđeno u napadu izraelske policije u Al-Qudsu

- Izraelske snage bezbjednosti u subotu naveče napale su šok bombama Palestince okupljene na kapiji Damask u okupiranom Istočnom Al-Qudsu (Istočnom Jerusalemu), što su učinili već drugu noć zaredom

A+A-

Više od 50 Palestinaca povrijeđeno je večeras u napadu izraelske policije, saopštio je Palestinski Crveni polumjesec, javlja Anadolu Agency (AA).

Izraelske snage bezbjednosti u subotu naveče napale su šok bombama Palestince okupljene na kapiji Damask u okupiranom Istočnom Al-Qudsu (Istočnom Jerusalemu), što su učinili već drugu noć zaredom, javlja Anadolu Agency (AA).

Dan ranije, u petak naveče izraelska policija pokušala je rastjerati vjernike unutar Harem-i šerifa u džamiji Al-Aksa koristeći šok bombe i suzavac.

Palestinski Crveni polumjesec objavio je da je broj povrijeđenih u izraelskom napadu izvedenom u petak u džamiji Al-Aksa, na kapiji Damask u Starom gradu i u distriktu Sheikh Jarrah u Istočnom Al-Qudsu veći od 205.

Za muslimane Al-Aksa predstavlja treće najvažnije svetilište, a Jevreji smatraju kako su na tom mjestu nekada postojala dva jevrejska hrama.

Kompleks Al-Akse koji se prostire na 15 posto površine starog jezgra Al-Qudsa nalazi se pod izraelskom okupacijom, a predstavlja tačku spajanja tri najveće religije svijeta.

Nakon Mesdžidul-harema u Mekki i Poslanikove džamije u Medini, Al-Aksa je treće po važnosti mjesto za muslimane.

HABERE YORUM KAT