Vitor Pereira: Kazanmak için her şeyi yaptık

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Giresunspor'u 2-1 yendikleri maçın ardından açıklamalarda bulundu.
Vitor Pereira: Kazanmak için her şeyi yaptık

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, son haftalarda alınan sonuçların takımı etkilediğini söylerken, Giresunspor maçıyla ilgili olarak, "Takım bir kez daha güçlü bir ruh gösterdi" dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, 2-1'lik Giresunspor maçıyla ilgili olarak, "Maçın zor olacağını biliyorduk. Sık maç trafiğinde oynamak kolay değil. Bir beraberlik ve bir mağlubiyet almıştık. Bugünkü maçın önemini de biliyorduk. Takımın gösterdiği ruh beni memnun etti. Takım bir kez daha güçlü bir ruh gösterdi. Bu maç gerçekten önemliydi ve kazanmak için her şeyi yaptık. Avrupa'da oynadığımız maç ve alınan son sonuçlar takımı etkiledi. Saha içindeki sakinlik ve özgüven daha da artacaktır. Sakat oyuncular döndüğünde elimizde daha fazla çözüm olacak" dedi.

"Hayatımda unutamadığım günlerden biri"

Taraftarı öven Portekizli teknik adam, "Rakibimiz gol attığı an hemen öncesinde 3-0'ı yakalayacak fırsatımız oldu. Takım ister istemez geri çekildi. Skoru korumak istedi. Geri çekildiğinizde ikinci golü yeme ihtimali artıyor. Son maçlardaki sonuçlardan sonra takımın özgüveni etkilendi. Taraftarların önünde oynadığımızda onlar bize enerji ve güç veriyorlar. Bu galibiyet onlar için" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'nin kendi sahasındaki maçlarda daha iyi sonuçlar aldıklarının hatırlatılması üzerine de Pereira, "Bizim için içeride oynadığımız maçlarla dışarıda oynadığımız maçlar arasında fark yok. Hepsini kazanmak için oynuyoruz. Bizim zorlandığımız anlarda bize muhteşem destek oluyorlar. Ama sahamızdaki maçlarda taraftarlar bize kazanmak için gerekli desteği veriyor. Kendi sahamızda oynamak rakipler için çok zor" diye konuştu.

BASIN TOPLANTISI

Süper Lig'in 6. haftasında konuk ettiği GZT Giresunspor'u 2-1 mağlup eden Fenerbahçe'nin teknik direktörü Vitor Pereira, zorlu periyotta mutlak kazanmaları gereken bir maça çıktıklarını ve sonucun önemli olduğunu söyledi.

Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Pereira, çok zor bir maç oynadıklarını belirtti.

Maçın 2-1 olduktan sonraki kısmında kontrolü kaybettiklerini ve skoru koruma içgüdüsü nedeniyle bunu normal karşıladığını vurgulayan Pereira, "Çok zor bir maçtı çünkü sık maç oynadığımız periyottayız. Birkaç maçtır galibiyet alamadık ve tekrar durumu tersine çevirmek kolay değildi. Muhakkak kazanmamız gerekiyordu. Maç 2-1 olduktan sonra kontrolü kaybettik, bunu doğal karşılıyorum skoru koruma içgüdüsüyle. Şu an içinde bulunduğumuz durumda sonuç odaklı davranıyoruz. Sakatlık yaşamış oyuncularımız var, onların dönmesini bekliyoruz. Onlar döndüğünde daha fazla opsiyonumuz olacak. Bugün önemli olan takımımın gösterdiği ruhtu." diye konuştu.

Beşiktaş maçına ilişkin açıklamasında geçen şans kelimesini oyunun kırılma anları için kullandığını ifade eden Pereira, Kadıköy'de hiç yenilmemesine ilişkin soruya "Evimizde 12 kişi oynuyoruz. Bu güç bizim için çok önemli. Rakipler için zorlu bir atmosfer oluşturuyorlar. Bizim onların desteğine ihtiyacımız var. Taraftarlarımız gerçekten fantastik." şeklinde yanıt verdi.

Bitiricilik konusunda daha iyi olabilmeleri için dinlenmenin önemine değinen deneyimli çalıştırıcı, sakatlığı bulunan oyuncuların dönmesiyle kalitelerinin artacağına inandığını dile getirdi.

Takımın Eintracht Frankfurt maçındaki tempoda devam edebilmesi için toparlanması ve dinlenmesinin önemine değinen Portekizli çalıştırıcı, şunları kaydetti:

"Frankfurt maçından sonra toparlanamadık. Sivas maçında oyunu domine ettik ama kazanamadık. Almanya'daki maçtan sonra performansımız aşağı doğru gitti. Yüksek ritimli, önde basan, baskılı oynayan bir takım için yeteri derecede dinlenemedik. Bu sadece bizim için değil çoğu takımlar için oluyor. Avrupa'daki takımlara da bakarsanız Avrupa maçlarından sonra böyle zorluklar yaşıyorlar. Bir sonraki maçta büyük takım ruhu sergilemeye çalışacağız. Şu periyotta bizim için en önemli şey 3 puan almak."

Pereira, sözlerini şöyle tamamladı:

"Rakiplerimiz puan kaybedecek dediğimde geleceği görmedim ama ben tecrübeme dayanarak konuştum. Türkiye'de aslında bütün takımlar şampiyonluk için oynayan takımlara problem oluşturma potansiyeline sahip, özellikle de Avrupa maçlarından sonra. Bu lig gerçekten kolay bir lig değil. Taktiksel olarak kalite eksik kalabiliyor ama lig çok zorlu. Her takım her an puan kaybedebiliyor. Takımlar yorgun olduğunda bu çok normaldir. Biz de puan kaybedeceğiz. Yarışta Trabzonspor Avrupa'da yarışmadığı için bu konuda avantajlı."