Vučić: Danas će protiv koronavirusa biti vakcinisano rekordnih 40.000 ljudi

Predsednik Aleksandar Vučić je najavio i da će Srbija pokušati da izgradi sopstvenu fabriku vakcina protiv koronavirusa
Vučić: Danas će protiv koronavirusa biti vakcinisano rekordnih 40.000 ljudi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će do kraja današnjeg dana protiv koronavirusa biti vakcinisano 40.000 ljudi, što je rekordan broj u toku jednog dana, javlja Anadolu Agency (AA).

"Već je danas vakcinisano oko 36.000 ljudi, a verujem da će biti još bolje", kazao je Vučić u Kragujevcu.

Kako je rekao, nabavka novih količina postaje "gotovo nemoguća misija", te objasnio da bi Srbija bila u stanju da vakciniše oko 81-82 odsto punoletne populacije, ali da nema toliko vakcina u ovom trenutku.

"Zato smo danas bili u kontaktu sa Britancima, Kinezima, Rusima, a pokrenućemo razgovore i sa Indijcima koji imaju fabriku gde proizvode vakcinu AstraZeneca", dodao je Vučić.

Ipak, naveo je da naredne nedelje očekuje dobre vesti o nabavci vakcina.

"Grčevito se borimo za svaku vakcinu, razgovaraćemo sa svakim u svetu na tu temu, jer svaki dan koji ugrabimo za vakcinaciju, više ćemo života spasiti", rekao je Vučić.

On je najavio i da će Srbija pokušati da izgradi sopstvenu fabriku vakcina protiv koronavirusa.

"Pokušaćemo da napravimo fabriku da možemo da proizvedemo dovoljno vakcina za naše stanovništvo i za susede, jer velike zemlje uzmu sve i koliko god pričali o solidarnosti, ne optužujući tu bilo koga, treba da gledamo 'u se i i u svoje kljuse'. Priče o solidarnosti okačite mačku o rep", izjavio je Vučić.