1. HABERLER

  2. GLOBAL NEWS

  3. Vučić: Danas će protiv koronavirusa biti vakcinisano rekordnih 40.000 ljudi
Vučić: Danas će protiv koronavirusa biti vakcinisano rekordnih 40.000 ljudi

Vučić: Danas će protiv koronavirusa biti vakcinisano rekordnih 40.000 ljudi

Predsednik Aleksandar Vučić je najavio i da će Srbija pokušati da izgradi sopstvenu fabriku vakcina protiv koronavirusa

A+A-

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će do kraja današnjeg dana protiv koronavirusa biti vakcinisano 40.000 ljudi, što je rekordan broj u toku jednog dana, javlja Anadolu Agency (AA).

"Već je danas vakcinisano oko 36.000 ljudi, a verujem da će biti još bolje", kazao je Vučić u Kragujevcu.

Kako je rekao, nabavka novih količina postaje "gotovo nemoguća misija", te objasnio da bi Srbija bila u stanju da vakciniše oko 81-82 odsto punoletne populacije, ali da nema toliko vakcina u ovom trenutku.

"Zato smo danas bili u kontaktu sa Britancima, Kinezima, Rusima, a pokrenućemo razgovore i sa Indijcima koji imaju fabriku gde proizvode vakcinu AstraZeneca", dodao je Vučić.

Ipak, naveo je da naredne nedelje očekuje dobre vesti o nabavci vakcina.

"Grčevito se borimo za svaku vakcinu, razgovaraćemo sa svakim u svetu na tu temu, jer svaki dan koji ugrabimo za vakcinaciju, više ćemo života spasiti", rekao je Vučić.

On je najavio i da će Srbija pokušati da izgradi sopstvenu fabriku vakcina protiv koronavirusa.

"Pokušaćemo da napravimo fabriku da možemo da proizvedemo dovoljno vakcina za naše stanovništvo i za susede, jer velike zemlje uzmu sve i koliko god pričali o solidarnosti, ne optužujući tu bilo koga, treba da gledamo 'u se i i u svoje kljuse'. Priče o solidarnosti okačite mačku o rep", izjavio je Vučić.

HABERE YORUM KAT