Vuslat günü

Bu yıl ‘Dostluk Vakti’ temasıyla düzenlenen Hazreti Mevlana'nın 749. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri Şeb-i Arus bu gece düzenlenecek. Programa; TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy katılacak.
Vuslat günü

Hazreti Mevlana'nın 749. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri Şeb-i Arus, bugün yapılacak. “Dostluk Vakti’ temasıyla düzenlenen Şeb-i Arus törenleri bu yıl da dünyanın dört bir yanından on binlerce misafiri Konya’da ağırlıyor. Bugün yapılacak Şeb-i Arus programı için dünyanın her yerinden çok sayıda misafirin geldi. 7 Aralık’ta başlayan Anma Törenlerinde Konya’ya gelen ziyaretçiler birçok etkinliklere katıldı. Etkinler kapsamında söyleşiler, gösteriler, şiir ve Mevlana okumaları da gerçekleşti. Konya’ya gelen ziyaretçiler, hem Hz. Mevlana’yı yakından tanıma fırsatı bulurken, Konya’nın da diğer güzelliklerine şahit oldular.

vuslat-gunu-2.jpg

TBMM BAŞKANI ŞENTOP VE BAKAN ERSOY, KONYA'DA

Bu yıl Konya, Şeb-i Arus Törenlerinde TBMM Başkanı Mustafa Şentop’u ağırlayacak. Gün içinde Konya’ya gelecek olan Şentop, törenlerin yanısıra, Konya Valiliği’ni ve Konya Büyükşehir Belediyesini de ziyaret edecek. Törenlere Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da katılacak. Akşam başlayacak olan Şeb-i Arus Töreni canlı olarak yayınlanacak.

vuslat-gunu-6.jpg

Etiketler :