WhatsApp kullananlar dikkat! Yeni özellik test aşamasında!

Son dönemde birçok güncelleme üzerinde çalışan WhatsApp, ekran görüntüsü engelleme özelliğini de test etmeye başladı.
WhatsApp kullananlar dikkat! Yeni özellik test aşamasında!

Mark Zuckerberg’in CEO’su olduğu Meta şirketine ait WhatsApp uygulaması, dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma platformlarından birisi konumunda. Son dönemde rakipleriyle zorlu bir mücadeleye giren Platform, kullanıcılarına daha iyi deneyim sunabilmek adına yeni güncellemeler üzerine yoğun bir çalışma yapıyor. Bu çalışmaların sonuncusu ise "ekran görüntüsü engelleme" özelliği olarak karşımıza çıkıyor.

“Ekran görüntüsü engelleme” özelliği test aşamasına alındı!

“Ekran görüntüsü engelleme” özelliği WhatsApp'ın bir süredir üzerine çalıştığı bir konu. Bu yeni özelliği bekleyen birçok WhatsApp kullanıcısı olduğu da bilinen bir gerçek. İşte bu kullanıcıları daha da heyecanlandıracak bir açıklama geldi. WhatsApp ile ilgili aktardıklarıyla ün kazanan WABetaInfo, "ekran görüntüsü engelleme" özelliğinde test aşamasına gelindiğini duyurdu.

Bu özellik sayesinde bir kez görüntülenmek üzere gönderilen fotoğraflar veya videolar, karşı tarafın telefonunu kaydolmayacak. Ayrıca platform karşı tarafın ekran görüntüsü almasına da izin vermeyecek. Özellik, ilk olarak Android 13’teki tüm beta test kullanıcılarına sunulacak.

Kısa sürede tamamlanması isteniyor!

WhatsApp'ın bu yeni özelliği, Android 2.22.18.16 sürümü için WhatsApp beta güncellemesi ile sunuluyor. iOS için ise henüz bir açıklama bulunmuyor ancak güncelleme hakkında olumlu bir görüşün hakim olduğu biliniyor. Gelen bilgilere göre şirket, olabilecek en kısa sürede test aşamasını bitirip "ekran görüntüsü engelleme" özelliğini tüm kullanıcılara sunmak istiyor.


WhatsApp son dönemde birçok güncelleme üzerinde çalışıyor ve pek çok özellik test ediliyor. Şirket geçtiğimiz günlerde de Android tarafındaki beta kullanıcıları ile silinen mesajlar için yeni bir özellik paylaşmıştı. Buna göre, bir mesajı sildikten sonra ekranın alt tarafında çıkan bildiriminin hemen sağ tarafında geri al şeklinde bir buton yer alacak. Test aşaması tamamlandıktan sonra bu özellikte tüm WhatsApp kullanıcılarına sunulacak.


WhatsApp'ın yakın zamanda kullanıcıların talepleri doğrultusunda, üzerinde çalıştığı başka özellikleri de test aşamasına alması bekleniyor. Sürekli gelişen platform, dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olarak bu alanda güçlü rakiplerine karşı liderliğini korumak istiyor.