WhatsApp kullanıcılarının en çok istediği 5 özellik geliyor!

WhatsApp dünya çapında 2 milyarı aşkın kullanıcı sayısıyla en büyük kitleye sahip mesajlaşma servisi. Ancak yine de milyonlarca kullanıcının her istediğine hızlı bir şekilde karşılık veremiyor. Yıllardır WhatsApp’ta yer alamayan beş özellik de sonunda tüm kullanıcılara sunulacak. İşte merakla beklenen beş yeni WhatsApp özelliği…
WhatsApp kullanıcılarının en çok istediği 5 özellik geliyor!

Bundan tam 12 yıl önce, 2010’da hayatımıza giren WhatsApp, anlık çevrim içi mesajlaşma uygulamaları arasında en popüler olanı desek yalan olmaz. Her geçen gün kendini daha da geliştiren platform, uygulamaya yeni özellikler ekleyerek kullanıcılarını memnun etmeye çalışıyor. Zaman zaman çatı şirketi Meta’ya ait kardeş sosyal medya ağları Facebook ve Instagram’ın sevilen özelliklerini zaman zaman da Telegram gibi rakip mesajlaşma ağlarının özelliklerini platforma entegre ediyor.

Gizlilik ve güvenlik ayarlarını geliştirmenin yanı sıra şirket, WhatsApp’ın mesajlaşma araçlarını ve sesli / görüntülü görüşme özelliklerini de güncelliyor. Özellikle son bir yılda WhatsApp’a onlarca yeni özelliğin geldiğine şahit olduk. Peki, WhatsApp’a gelmesi planlanan en son beş özellik hangisi? İşte tüm kullanıcılara sunulması an meselesi olan beş WhatsApp özelliği…

MESAJ DÜZENLEME BUTONU

WhatsApp’ta bir arkadaşınıza mesaj gönderdikten sonra mesajda hata yaptığınızı fark ettiğinizde artık her şey için çok geç olabiliyordu. Çünkü ya mesajı tamamen karşı taraftan silmeniz ya da hatanızı bir başka mesajla belirtmeniz gerekiyor. Ancak artık WhatsApp, gönderilen mesajlar üzerinde belirli bir süreyle sınırlı olmak şartıyla düzenleme yapmayı mümkün hale getirmeyi planlıyor.

Popüler mesajlaşma platformu, mesaj düzenleme seçeneği üzerinde geliştirme çalışmalarını sürdürüyor. Buna göre, bir mesajı gönderdikten sonra 15 dakika içinde mesajı düzenleyebileceksiniz. Bu arada sosyal medya ağı Twitter da tweet düzenleme butonunu geliştiriyor.

Bununla birlikte, düzenlenmiş mesajlar sohbetlerde ‘düzenlenmiş’ etiketiyle görülecek. Yani bir mesajın düzenlendiği bu sayede belli olacak ancak kaç defa düzenleme yapıldığı ve mesajın önceki halinin ne olduğu belli olmayacak.

WHATSAPP GRUPLARI BÜYÜYOR

WhatsApp, geçtiğimiz aylarda grup katılımcı sayısını 512’ye kadar çıkarmıştı Ancak şirket bir defa daha maksimum grup katılımcı sayısını artırmayı planlıyor.

Geliştirme aşamasındaki bir güncellemeye göre WhatsApp önümüzdeki haftalarda maksimum grup katılımcı sayısını 1.024 kişiye kadar çıkaracak. Yani WhatsApp grupları çok daha büyüyecek ve bin 24 kişiye kadar kullanıcı eklenebilecek.

Şu anda özellik Android ve iOS’un beta test programında bazı kullanıcılar tarafından kullanılabiliyor. İlerleyen haftalarda tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor.

ALT YAZILI BELGELER

WhatsApp, sohbetlerde belge, fotoğraf, video ve GIF gönderen kullanıcıları da unutmadı. Artık medya göndermeden önce bir alt yazı eklenebilecek. Bu sayede belgenin ne hakkında olduğu anlaşılabilecek. Örneğin, öz geçmişinizi gönderiyorsanız ‘…. … Özgeçmiş’ şeklinde bir alt yazı ekleyerek karşı tarafı bilgilendirebilirsiniz.

Alt yazılı fotoğraf, belge, video ve GIF paylaşımının bir işlevi daha olacak. Arama seçeneğini kullanarak belgeler rahatlıkla bulunabilecek. Bu özellik de şu anda geliştirme aşamasında ve ilerleyen haftalarda beta test programına alınması bekleniyor. Ardından da tüm kullanıcılara sunulacaktır.

EKRAN GÖRÜNTÜSÜNE ENGEL

WhatsApp gizlilik ve güvenlik alanında da önemli bir güncelleme yapmaya hazırlanıyor. Tek bir defa görüntülenebilecek şekilde ayarlanıp gönderilen fotoğraf ve videoların ekran görüntüsü ya da ekran kaydı artık alınamayacak. Şu anda bu özelliğe Android beta test kullanıcılarının bir kısmı ulaşabiliyor ve ilerleyen zamanda tüm kullanıcılara ulaşacak.

ÜCRETLİ WHATSAPP: WHATSAPP PREMİUM

WhatsApp, işletme hesaplarına yönelik ‘Premium’ isimli bir ücretli abonelik planı başlatmayı hedefliyor. Birden fazla cihazdan aynı WhatsApp hesabına girmek gibi çeşitli özellikler tanıyan ücretli sistem şu anda bir grup Android ve iOS beta test kullanıcıları tarafından kullanılabiliyor.

Etiketler :