WhatsApp tasarımında yıllar sonra önemli değişiklik

Meta’nın popüler mesajlaşma servisi WhatsApp’ta tasarım değişiyor. Milyonların kullandığı platform için Android versiyonda önemli bir değişiklik test edilmeye başladı.
WhatsApp tasarımında yıllar sonra önemli değişiklik

Anlık mesajlaşma platformları arasında birinci sırayı çeken WhatsApp, yeni güncellemeleriyle hem gizlilik hem de işlevsel açıdan yeni önemli değişiklere uğruyor.

Platformun çatı şirketi Meta sık sık yeni özellikler test ederken, söz konusu testlerden biri uygulamada tasarım değişikliğini işaret ediyor. Ortaya çıkan ekran görüntüsü Android cihazlar için yıllar sonra büyük bir değişikliği gözler önüne seriyor.

ekran-goruntusu-2023-04-05-182244.png

WHATSAPP, ANDROİD İÇİN YENİ TASARIMA GEÇİYOR

İşlevsel açıdan WhatsApp önemli özelliklerle güncellendi. Şimdi ise yeni değişiklik sohbet tarafında. Android kullanıcıları, tıpkı iOS kullanıcılarında olduğu gibi yeni bir ana sayfa görünümüne sahip olacak.

Wabetainfo tarafından keşfedilen ekran görüntüsünde sohbetlerin yeni görünümü açıkça gösteriliyor.

Artık kullanıcılar yeni sohbet için veya uygulamanın bir başka bölümüne girmek için ek bir çaba sarf etmeyecek. Bunun yerine en alt kısma dizayn edilen yeni işlevlerle yapmak istenilen tüm işlemlere kısa yoldan erişebilecek.

Gezinti çubu iOS’ta uzun yıllardır mevcut fakat Android’te yoktu ve kullanıcılar için de büyük bir eksiklikti. Neyse ki geç de olsa Meta bu duruma el attı ve WhatsApp ekibi kolaylık sağlayan bu özellik için testlere başladı.

Güncellenen arayüz birimi henüz test aşamasında. Söz konusu yeniliğin kararlı sürüm, yani herkese açık olarak ne zaman sunulacağı ise bilinmiyor.

Etiketler :