WhatsApp'ın yeni özelliği kullanıcılara sunulmaya başladı

Meta bünyesinde yer alan WhatsApp, Facebook ile Instagram'ın sahip olduğu bir özelliği almaya başladı. Yeni güncelleme, bazı kullanıcılara kademeler halinde sunuluyor.
WhatsApp'ın yeni özelliği kullanıcılara sunulmaya başladı

Meta, Facebook ve Instagram uygulamalarını modern teknolojiye ayak uyduracak şekilde güncelliyor. Uygulama üzerinde teknik olarak yenilikler getirilirken, Metaverse'de artık bu uygulamalarda kişiselleştirebilir avatarlar ile yerini alıyor.

Şirket, anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp için de son dönemde yoğun mesai harcıyor. Sürekli yeni özellik sunan ve gizlilik tarafında değişiklik yapılan WhatsApp, bu kez diğer sosyal medya uygulamalarındaki bir özelliği uygulamaya taşıyor.

ekran-goruntusu-2022-10-22-195825.png

AVATAR'LAR WHATSAPP'A GELİYOR

Birkaç aydır dahili testler yapan WhatsApp, uygulama üzerinde kişiselleştirebilir Avatarlar sunmaya hazırlanıyordu. Beklenen özelliğe dair daha önce defalarca kez sızıntı ortaya çıkarken, şirket bu kez güncellemeyi sınırlı sayıda kullanıcıya sunmaya başladı.Wabetainfo'nun aktardığına göre WhatsApp Avatarlar, şu anda uygulamanın 2.22.23.8 ve 2.22.23.9 yapı numaralı sürümüne sahip kişiler için kullanılabilir durumda. Yukarıdaki ekran görüntüsünden de anlaşıldığı üzere yeni eklenen Avatar özelliği ile, uygulama içinde kişiselleştirebilir Avatarlar oluşturarak dilediğiniz dijital kimliğinizi ortaya çıkarabilirsiniz.

Sticker'ı oluşturduktan sonra, çıkartmalarınızı bir sohbet mesajı ya da gruplarda paylaşabileceksiniz. Yeni özellik eğer sizde de aktifse, uygulamanın Ayarlar menüsünde Avatar seçeneğini görebilirsiniz. Bu bölüme girip, kendi avatarınızı oluşturup, daha sonra yakınlarınızla paylaşabilirsiniz. Şimdilik Android beta sürümlerinde yayınlanan özelliğin, önümüzdeki haftalarda herkese açık olarak sunulması bekleniyor.

Etiketler :