WhatsApp’tan 15 Mayıs sonrası için açıklama

WhatsApp, yeni gizlilik sözleşmesini 15 Mayıs itibariyle kabul etmeyen kullanıcılara ne olacağı hakkında açıklama yayınladı.
WhatsApp’tan 15 Mayıs sonrası için açıklama

WhatsApp’ın 2021 itibariyle gündeme getirdiği gizlilik politikası büyük tartışmalara yol açmıştı. Hatta milyonlarca kullanıcı alternatif uygulamaları kullanmaya başladı. WhatsApp ilk olarak Şubat sonu itibariyle bu sözleşmeyi kabul etmeyenlerin uygulamayı kullanamayacağını açıklamıştı. Ancak gelen tepkiler nedeniyle sözleşmenin 15 Mayıs’a kadar kabul edilmesi gerektiği yönünde bir erteleme yapıldı. WhatsApp şimdi de 15 Mayıs sonrasında kabul edenler ve etmeyenleri nelerin beklediğini açıkladı.

15 MAYIS SONRASI WHATSAPP HESAPLARI DİREKT SİLMEYECEK

15 Mayıs'tan sonra hiç kimsenin hesabı silinmeyecek. Ancak kullanıcılar, sürekli olarak sözleşme hatırlatması ile karşı karşıya kalacaklar. Ayrıca belli bir süre sonra sözleşme uyarısı mesajı kalıcı hale gelecek ve sözleşmeyi onaylamayan kullanıcıların hesaplarının işlevselliği azaltılacak.

WHATSAPP SÖZLEŞMEYİ KABUL ETMEYE ZORLAYACAK

WhatsApp tarafından yapılan açıklamalara göre sözleşmeyi onaylamamanız halinde sohbet listenize erişemeyeceksiniz ancak size yapılan telefon ve video aramalarını yanıtlayabileceksiniz. Ayrıca WhatsApp bildirimleriniz açık olduğu takdirde gelen mesajlara yanıt verebilecek, kaçırdığınız aramalar için geri arama yapabileceksiniz. Birkaç haftalık süre sonunda ise mesaj ve arama alamayacaksınız.

WhatsApp, kullanıcıların hesaplarını ya da verilerini silmeyecek ancak uygulamanın kritik işlevlerini sınırlandırarak kullanıcıları yeni gizlilik sözleşmesini onaylamaya ya da alternatif mesajlaşma uygulamaları aramaya mecbur bırakacak.