WhatsApp'tan büyük yenilik! Gizli olarak takip edilebilecek

Whatsapp kanal özelliğini duyurdu, kullanıcılar bu yeni özellik hakkında araştırma yapmaya başladı. Dünya çapında milyonlarca kullanıcıya sahip olan mesajlaşma uygulaması Whatsapp bu yeni özellik ile önemli bilgileri anlık olarak alabilmeyi sağlayacak. Peki, Whatsapp kanal özelliği nedir, nasıl kullanılır? Whatsapp kanal özelliği Türkiye’de ne zaman başlayacak? İşte detaylar…
WhatsApp'tan büyük yenilik! Gizli olarak takip edilebilecek

WhatsApp, kullanıcılarının takip etmek istedikleri kişi ve kurumların kanallarının olacağı ve bu kanallarda yöneticilerin fotoğraf, metin, video, çıkartmalar ve anketler paylaşabileceği yeni özelliğini duyurdu. Whatsapp kanal özelliği nedir? İşte WhatsApp'ın yeni özelliği hakkında detaylar...

WHATSAPP KANAL ÖZELLİĞİ NEDİR, NASIL KULLANILIR?

WhatsApp kanallar özelliği, kişilerden ve kuruluşlardan anlık olarak önemli bilgileri almayı sağlayacak. Ayrıca bu özellike aile, arkadaş ve topluluklarınızla olan sohbetlerden ayrı bir bölümde yer alacak.

Whatsapp kanallar güncellemesiyle beraber kanal sahibi kişi veya kurumlar 'tek yönlü' olarak metin, fotoğraflar, videolar, çıkartmalar ve anketler gönderebilecek. Böylelikle kullanıcılar takip ettikleri kanallardan son gelişmeleri anlık olarak alabilecek.

WhatsApp yeni duyurduğu kanal özelliğinde gizliliğe önem verdiğini belirtiyor. Kullanıcıların takip ettikleri kanallarda telefon numarası veya profil resminin yöneticiye veya diğer takipçilere gösterilmeyeceği aktarılırken, takip edilen kanalların tamamen kullanıcı gizliliğine önem vereceği vurgulandı.

Kanallarda paylaşılan içerikler 30 gün geçtikten sonra silinecek ayrıca kanal yöneticileri ekran görüntüsü alınmasını ve mesajların iletilmesini engelleme seçeneğine sahip olacak.

whatsapp-kanallari-tanitildi.jpg

WHATSAPP KANAL ÖZELLİĞİ TÜRKİYE’DE NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

WhatsApp yeni güncellemeyi duyurduğu açıklamasında, kanal özelliğinin ilk olarak Kolombiya ve Singapur'daki önde gelen küresel isimlerle ve seçili kuruluşlarla birlikte çalışacağını duyurdu. Ayrıca kanalları daha fazla ülkeye taşıma ve herkese kanal oluşturma imkanı tanıma sürecinin de önümüzdeki aylarda olacağını ifade etti.

Etiketler :