WhatsApp’tan üst üste iki özellik daha! E-ticaret sitesi gibi olacak: Tek tıkla alışveriş geliyor

WhatsApp, iki yeni özelliği daha geliştirmeye çalışıyor. Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma ağının üzerinden çalıştığı yeni özelliklerden biri video mesajlarla ilgili, diğeri ise uygulama için satın alma ödemeleri. İşte WhatsApp’a gelen son yenilikler…
WhatsApp’tan üst üste iki özellik daha! E-ticaret sitesi gibi olacak: Tek tıkla alışveriş geliyor

2 milyardan fazla aktif kullanıcısı bulunan WhatsApp, dünya genelinde en çok kullanılan anlık mesajlaşma platformu. Şirket özellikle 2022’den beri onlarca yeniliği kullanıcılarına sundu. Ancak WhatsApp’ın yeniliklere doymadığı aşikar. Çünkü iki yeni özellik daha kullanıma sunulmaya hazırlanıyor.

VİDEO MESAJ ÖZELLİĞİ GELİYOR

WhatsApp’ın ‘görüntülü mesajlar’ özelliği üzerinde çalıştığı kısa süre önce ortaya çıkmıştı. WABetaInfo'nun haberine göre, bu özellik kullanıma sunulduğunda, kullanıcılar kamera düğmesine basarak kolayca kısa videolar kaydedebilir ve kişilerine gönderebilir. Video mesajlar en fazla 60 saniyeyle sınırlı olacak.

Bu ekran görüntüsüne baktığımızda, WhatsApp’ın artık normal videolardan ayırt etmek için dairesel bir şekle sahip olacak video mesajları kaydetme özelliği üzerinde çalıştığı anlaşılıyor. Muhtemelen, bu özellik hala geliştirme aşamasında olduğu için beyaz bir arka planla görünüyor. Ancak en azından bir video mesajının kaydedilmesi sırasında kullanıcı arayüzünün nasıl görüneceği böylece anlaşılmış oldu.

Peki, video ve video mesaj arasındaki temel fark ne? Video mesaj, gerçek zamanlı olarak kaydedilip gönderilebilecekken, videolar gönderilmeden öncesinde kaydedilebilir. Bir alıcı bir video mesajı aldığında, bunun yeni kaydedildiğini anlayabilecek.

Öte yandan, diğer mesajlar gibi video mesajları da uçtan uca şifrelemeyle korunacak, yani, mesajlar sadece gönderen ve alıcı arasında görünebilecek, WhatsApp şirketi bile mesajları göremeyecek. Ayrıca kullanıcılar başkalarının video mesajlarını kaydedemeyecek ve iletemeyecek ancak tek bir defa görüntüle seçeneği bu özellik için geçerli olmadığından video mesajların ekran kaydını almak mümkün olacak.

Bu arada, özellik şu anda geliştirilme aşamasında. Geçtiğimiz haftalarda iOS’ta ortaya çıkan bu özelliğin sonunda Android kullanıcıları için de geliştirilmeye başlandığı ortaya çıktı.

WHATSAPP UYGULAMA İÇİ ÖDEMELER TEST EDİLİYOR

WhatsApp, Brezilya'da kullanıcıların ürün ve hizmetler karşılığında doğrudan bir sohbet içinde ödeme yapmasına imkan tanıyan bir ödeme özelliğini kullanıma sundu. Katılımcı bankalar tarafından verilen Mastercard ve Visa banka, kredi ve ön ödemeli kartları destekleyen yeni özellik, Brezilya’da App Store ve Google Play Store'dan WhatsApp'ın en son sürümünü yükleyen kullanıcılara sunuluyor.

WABetaInfo'nun haberine göre, bu özellikle birlikte WhatsApp'tan ayrılmadan ödeme yapmak mümkün olacak ve küçük işletmelerin bir web sitesine gitmek, başka bir uygulama açmak veya şahsen ödeme yapmak zorunda kalmadan mesajlaşma platformunda alım satım yapması Business (İşletme) bölümünü güçlendirecek.

Bu özellik sayesinde, Brezilya'daki kullanıcılar yalnızca birkaç dokunuşla bir işletme arayabilir, ürünlere göz atabilir, bunları sepete ekleyebilir ve doğrudan WhatsApp sohbeti üzerinden ödemeyi yapabilir.

Öte yandan, WhatsApp ödeme güvenliği için bazı önlemler aldı. Bu özelliği kullanırken kart numaraları her zaman şifrelenir ve güvenli bir şekilde saklanır. Ayrıca kullanıcıların bir Ödeme PIN'i oluşturması ve her ödeme işlemi sırasında PIN’i girmesi gerekiyor. Ayrıca WhatsApp, gerektiğinde yardım etmek için ücretsiz müşteri desteği de sunuyor.

Küçük işletmeler için güvenli ödeme özelliği, Brezilya'da Google Play Store ve App Store'dan iOS ve Android için WhatsApp'ın en son sürümlerini yükleyen kişilerin kullanımına sunuldu. Özellik ilerleyen zamanlarda daha fazla işletmeye ve daha fazla ülkeye açılacak.

(Haber Merkezi - WABetaInfo)

TÜRKİYE GAZETESİ

Etiketler :