Wimbledon'da Murray ve Berdych yarı finalde

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda tek erkeklerde 2 numaralı seribaşı Büyük Britanyalı Murray ile 10 numaralı seribaşı Çek Tomas Berdych Tomas Berdych yarı finale yükseldi.
Wimbledon'da Murray ve Berdych yarı finalde

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda tek erkeklerde 2 numaralı seribaşı Büyük Britanyalı Andy Murray, Fransız Jo-Wilfried Tsonga'yı 3-2 yenerek yarı finale çıktı.

İngiltere'nin başkenti Londra'da devam eden sezonun üçüncü grand slam turnuvası Wimbledon'da korta çıkan 2013 yılının şampiyonu Murray, rakibinin 2-0'dan 2-2 beraberliği yakaladığı maçı 3-2 kazanarak adını yarı finale yazdırdı.

Çim zeminde oynanan turnuvalarda toplam 100. galibiyetini elde eden Murray, Wimbledon kariyerinde de 7. kez yarı finale yükseldi.

Çek Tomas Berdych yarı finalde

Günün diğer çeyrek final maçında 10 numaralı seribaşı Çek Tomas Berdych, grand slam turnuvalarında en önemli başarısını yakalayan 32 numaralı seribaşı Fransız Lucas Pouille'yi 7-6, 6-3 ve 6-2'lik setlerle 3-0 yenerek yarı finale çıktı.

Turnuvada 2010 yılında Roger Federer'i çeyrek finalde, Novak Djokovic'i de yarı finalde eleyerek finale kadar çıkan Berdych, yarı finalde Murray ile eşleşti. İki tenisçinin bugüne kadar oynadığı 14 maçın 8'inde Büyük Britanyalı sporcu galip geldi.