Yabancı öğrenciler yöresel yemeklerini tanıttı

Japonya, Pakistan, Kazakistan, Moğolistan, Yemen ve Suriye gibi ülkelerden gelen öğrenciler, KBÜ tarafından düzenlenen etkinlikte ülkelerine ait yöresel yemekleri tanıttı
Yabancı öğrenciler yöresel yemeklerini tanıttı

KARABÜK (AA) - Karabük Üniversitesi (KBÜ) tarafından düzenlenen "Kültür, Bilim, İnovasyon, Spor, Sanat Günleri" etkinlikleri kapsamında üniversitede öğrenim gören yabancı öğrenciler, ülkelerine ait yöresel yemeklerin tanıtımını yaptı.

Karabük Demir Çelik Kampüsü'nde düzenlenen etkinlikte konuşan Karabük Valisi Kemal Çeber, KBÜ'nün uluslararası öğrencilerin yoğun olduğu üniversitelerden birisi olduğunu söyledi.

Türkiye'nin bütün dünya uluslarıyla ve devletleriyle dost olma, dost kalma ve bunu sürdürmeyi hedefleyen bir politika benimsediğini ifade eden Çeber, "Ama algı ne şekilde yansıtılırsa yansıtılsın özellikle yabancı basında konu nasıl yansıtılırsa yansıtılsın, bizim temel felsefemiz ülkemizin kurucusu olan Atatürk'ün dediği gibi 'Yurtta barış, dünyada barış'tır. Bizim binlerce yıllık ulus tarihimizin bize verdiğini düşündüğümüz ve üzerimize aldığımız bir sorumluluğumuz vardır. O da her zaman hem ülke hem de ülke dışında mazlum olanın, dezavantajlı olanın ve sıkıntı çekenin yanında olma politikamızdır. Bu bizim uluslararası politikalarımızı da şekillendirir." diye konuştu.

Dünyanın neresinde olursa olsun, dini, dili, rengi ne olursa olsun, bir ulusun, devletin sıkıntıya düştüğünde onun yanında olan ilk ülkenin Türkiye olduğunu vurgulayan Çeber, "Bu Kudüs'te böyledir, Çad'da, Sudan'da, Myanmar'da, Bosna'da böyle olmuştur, Kosova'da, Makedonya'da böyle olmuştur, bundan sonra da böyle olacaktır. Bu Allah'ın bize yazdığı ulus kaderidir." dedi.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat da etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Kazakistan, Türkmenistan, Pakistan, Yemen ve Somalili öğrenciler, yörelerine ait dans gösterileri sunarak şarkı söyledi.

Daha sonra Vali Çeber, Rektör Polat ve beraberindekiler, Japonya, Pakistan, Kazakistan, Moğolistan, Yemen, Suriye, Irak, Türkmenistan, Çad, Cubiti, Fas, Tacikistan, Kenya ve İran gibi 38 ülkeden öğrencilerin stantlarını gezerek, yöresel lezzetleri tattı.

Yabancı öğrenciler, hazırladıkları yemeklerden protokole ve öğrencilere ikramda bulundu.

Kaynak: