Yahyalı'da 112 Acil Çağrı İstasyonu ve okuma salonu açıldı

KAYSERİ (AA) - Yahyalı Belediyesi, ilçede kullanılmayan eski jandarma binasının tadilatını yaparak, 112 Acil Çağrı İstasyonu ile Kadın Okuma ve Dinlenme...
Yahyalı'da 112 Acil Çağrı İstasyonu ve  okuma salonu açıldı

KAYSERİ (AA) - Yahyalı Belediyesi, ilçede kullanılmayan eski jandarma binasının tadilatını yaparak, 112 Acil Çağrı İstasyonu ile Kadın Okuma ve Dinlenme Salonu olarak hizmete açtı.

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk açılışta yaptığı konuşmada binayı belediyeye tahsis eden herkese teşekkür etti.

Yapılan hayırların önemini anlatan Öztürk, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı ile hayata geçirdiğimiz Kadın Okuma ve Dinlenme Salonu, 112 Acil Çağrı Merkezi, evde sağlık hizmetleri aracı, ultrason cihazı ilçemize hayırlı olsun. İlçenin ve şehirlerin gelişmesinde ve büyümesinde şüphesiz belediyelere çok önemli görevler düşüyor. Yahyalı sevdalısı biri olarak mesai arkadaşlarımla birlikte durmak yok, koşmaya devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli de sağlık hizmetlerine yaptığı desteklerden dolayı Öztürk’ e teşekkür ederek, evde sağlık hizmetlerinin önemini vurguladı.

Benli şunları kaydetti:

"Evde sağlık hizmeti, bizim dışarıda yürüttüğümüz, yatalak hastalarımıza bakmak, onlara yardımcı olmak adına yaptığımız bir hizmet. Onlara dokunmak, onların dualarını almak gerçekten çok önemli. Onların duası bizi ayakta tutar. Evde sağlık hizmetlerinde iyi bir noktadayız. Kayseri’ye geldiğimizde, evde sağlık hizmeti veren 11 ekibimiz vardı. Hastalara 3 hafta sonrasına randevu veriliyordu. Şu an 21 ekibimiz hizmet veriyor ve randevu süremiz 48 saatin altında. Hastalarımızın en çok sıkıntı çektikleri nokta, yemek yemeleriydi. Bu sorunu gidermek adına Şehir Hastanesine taşınırken 100 hasta yatağını evde sağlık birimine aktararak evlere dağıttık."

Kaynak: