Yaka Sosyal Tesisinin temelleri atıldı

Meram Yaka Sosyal Tesisi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Temel atma töreninde konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın marka değerini artırdıklarını ifade ederek, bunun bir örneği olan Yaka Sosyal Tesisi’nin yeniden hayat bulmasında gösterdiği hassasiyet ve ortaya koyduğu iradeden dolayı Başkan Mustafa Kavuş’a teşekkür etti.
Yaka Sosyal Tesisinin temelleri atıldı

Meram Yaka Sosyal Tesisi’nin temeli dualarla atıldı. Yaka Mahallesine kazandırılan tesisin temel atma törenine, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, İş Kur İl Müdürü Emrah Keleş, Ak Parti Konya İl Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Sait Kıyak, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, Ak Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular, Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Hamdi Demir, Meram Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Taşdemir, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

‘GÖNÜL GÖNÜLE OMUZ OMUZA ENGELLERİ AŞIYORUZ’

Birlik ve beraberlikle tüm engelleri aştıklarını söyleyen Mustafa Kavuş, “Yasal süreçleri sebebiyle bugüne kadar belki de en zor ama zorluktan dolayı en anlamlı temellerden biri atıyoruz. ‘Gönül gönüle deyince, omuz omuza verince yol mu dayanır?’ diyor şair. Bunun ne kadar doğru bir söz olduğuna da bugün burada yine hep birlikte şahitlik ediyoruz. Birlik, beraberlik, muhabbet, samimiyet ve ihlas olduğu sürece insana ne yol dayanır, ne engeller, ne de sorunlar dayanır. Burada yükselecek bu bina sadece bir sosyal tesis değil, birliğimizin, beraberliğimizin de abidelerinden biri olacak. Bu tesis bugünkü noktaya çok büyük çabalar sonucunda geldi. Burada bulunan Tesisin akıbeti, yılan hikayesine dönmüştü. Çözülmesi mümkün görünmüyordu. Ama Büyükşehir Başkanımız Uğur İbrahim Altay beyefendinin çabaları ve destekleri ile bölgeye sosyal, kültürel ve ekonomik değerler katacak merkez bugün adeta küllerinden yeniden doğuyor.” dedi.

‘HER KARIŞ TOPRAKTA HİZMETİMİZ EMEĞİMİZ ALTIN TERİMİZ VAR’

Meram İlçesinin her yerinde hizmetleri ve çalışmaları olduğu vurgusunu yapan Kavuş, “Hamdolsun bu güzel ilçenin dört bir tarafında ve her karış toprağında hizmetimiz, emeğimiz, alın terimiz var. Her insanında, her caddesi ve sokağında yarınlara kalacak izler bırakmaya çalışıyoruz. Ama son dönemde Meram, çok daha bereketli bir dönem yaşıyor. Tüm bunları yaparken işte bugün atacağımız temelde olduğu gibi gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine, yediden yetmişe herkesin ihtiyaç duyduğu sosyal ve kültürel altyapıya da özel, ayrıcalıklı bir önem veriyoruz. İnsanımızın yaşam kalitesini artıracak, bölgeye değer katacak Yaka Sosyal Tesis tamamlandığında Meram’ın sembol ve abide yapılarından biri olacak. Tesis 4 bin 230 metrekare bir alan üzerinde yaklaşık 10 bin metrekarelik bir inşaat alanına sahip. Yine bölge halkının talep ve beklentileri ön planda tutuldu. İşlevselliğin genel çerçevesini hemşerilerimiz belirledi. Tesiste geleceğimizin teminatı çocuklarımız ve gençlerimiz önceliğimiz oldu.” şeklinde konuştu.

yaka-sosyal-tesisinin-temelleri-atildi-2-001.jpg

‘GENÇLERİMİZİN DÖRT ELLE SARILACAĞINDAN HİÇ ŞÜPHEM YOK’

Özellikle gençlerin bu tesise ilgileri olacağından şüphe duymadığını söyleyen Kavuş, “Bin 415 metrekare büyüklükteki bu merkez dersliklerden, atölyelerden spor ve etüt alanlarından müteşekkir olacak. Bu nedenle bilhassa kız, erkek tüm gençlerimizi bu tesise dört elle sarılacağından hiç şüphem yok. Diğer taraftan tesisimizde büyüklerimizi, gençlerimizle buluşturup aralarında bir köprü kursunlar, hem de vakitlerini en güzel şekilde geçirsinler diye emekliler lokali de yer alacak. 3 bin 230 metrekare spor tesisimizde her yaştan Meramlı, sağlıklı yaşamın kapılarını aralayacak. Bin 450 metrekarelik ticari alan ise bölgeye ekonomik canlılık getirecek. Bölge insanımızın ihtiyaçlarını rahatlıkla giderebilecekleri bir alan olacak. Bizler el ele, gönül gönüle vatandaşlarımızın özellikle de çocuklarımızın ve gençlerimizin bu güzel tesisten bir an önce faydalanabilmeleri adına inşa sürecimiz çok hızlı bir şekilde tamamlanacak.” sözlerine yer verdi.

yaka-sosyal-tesisinin-temelleri-atildi-3-001.jpg

‘BEN YAPTIM DEĞİL BİZ YAPTIK’

Birlik ve beraberlik içinde çalışmaları sürdürdüklerini söyleyen Uğur İbrahim Altay, “Şehrimizde 31 ilçemizin tamamında yoğun bir çaba ve gayret içerisindeyiz. Özellikle kırsalda mahalle yollarının genişletilmesi, parkı, yolları sosyal tesislerin yapımı ile ilgili süreçler devam ederken merkezde Karatay, Meram ve Selçuklu Belediyelerimizle birlikte de çalışmalarımızı yürütüyoruz. Biz her zaman şunu ifade ettik; ben yaptım değil, biz yaptık. Ben değil, biz ve hep birlikte şehrimizi ihya etme gayretindeyiz. Yaka Sosyal Tesisleri de bunun en güzel örneklerinden birisi. Özellikle Meram Son Durakta yapmış olduğumuz bin araçlık kapalı otopark hizmete açıldı. Çok önemli bir yatırım. Tavusbaba ve Çamlıbel etrafına yaptığımız düzenlemeyle, gelenlerin hoşça vakit geçireceği bir alan oldu. Konya’nın önemli markalarından birisi olan Akyokuş’ta inşaatımız devam ediyor. Eski stadyum alanında Türkiye’nin en güzel Millet Bahçelerinden birisi TOKİ tarafından inşa ediliyor. Bu ay içerisinde orada en azından park alanına vatandaşlarımıza kullanıma açılması ve Sosyal Tesisleri’nde yılsonuna kadar açılmasıyla ilgili bir çaba sarf ediyoruz.” İfadelerine yer verdi.

yaka-sosyal-tesisinin-temelleri-atildi-1-001.jpg

‘DEĞER KATACAK PROJELERİ BİRLİKTE YÜRÜTÜYORUZ’

Yapılan çalışmaları tüm belediyeler ile yürüttüklerini vurgulayan Altay, “Meram Belediyemizle birlikte Larende’de önemli bir dönüşüm gerçekleştiriyoruz. Sadece kamulaştırma 200 milyon TL binaların yapımı ile birlikte 300 milyon liralık bir projeyi o bölgede hayata geçiriyoruz. Bir taraftan da özellikle Meram bölgemizde ulaşımı rahatlatacak yeni imar alanlarında, yeni cadde çalışmalarını yürütüyoruz. Fatih Caddesini ilk etapta Meram Yeniyola bağlayacak, ikinci etapta da Gazze Caddesi ve Çeçenistan Kavşağına bağlayarak, Şehir Caddesini rahatlatacak Pr.Dr. Necmettin Erbakan Caddesi ile ilgili kamulaştırma çalışmalarına devam ediyoruz. İlk etabını, yani Fatih Caddesi ve Meram Yeniyolun bahar aylarında buluşturma, yıl sonuna kadar da Çeçenistan Caddesi’ne kadar ki süreci tamamlamayı arzu ediyoruz. Yine Alpaslan Türkeş Caddesini, Karaman Caddesi ile Gazi Caddesini birbirine bağlayacak caddede kamulaştırma çalışmalarını tamamladık. Şu an itibari ile KOSKİ altyapı çalışmalarını yürütüyor. Bununla birlikte Taşköprü alt geçidinin standartlara uygun hale getirilmesi ile ilgili startı verdik. Bu cadde tamamlandığında Karaman Caddesi ile Gazze Caddesi arasında yeni bir aks oluşturmaya başlamış olacağız. Konya’mıza değer katacak projeleri Meram, Karatay ve Selçuklu belediyelerimizle birlikte yürütüyoruz.” şeklinde konuştu.

‘MUSTAFA KAVUŞ BAŞKANIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM’

Yapılan tesis için Mustafa Kavuş’a teşekkürlerini ileten Altay, “Bu tesisle ilgili gösterdiği iradeye ve ortaya çıkan güzel esere verdiği katkıdan dolayı ben hasrete Mustafa Kavuş Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bir ve beraber olduğumuz sürece yapamayacağımız iş yok. Çünkü biz şuna inanıyoruz; kaynak kamunun kaynağı. Para Konyalının parası. Dolayısıyla hangi belediyenin harcadığı önemli değil. Önemli olan vatandaşın sorununun çözülmesi. Buradaki inşaat en kısa sürede tamamlanacak ve içinde yüzme havuzunun spor alanlarının bulunduğu, gençlerimiz için etüt merkezinin bulunduğu ve bu bölgede de ticaret hayatının devam edeceği ticari alanların olduğu yaklaşık 120 milyon liralık bir işi Meram Belediyemizle gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımız burada eğitim alacaklar. Emekliler Konağı, emeklerimize hizmet edecek ve yüzme havuzuyla da sosyal alanlarına yeni bir katkı sağlamış olacağız. Sosyal Tesislerin hayırlı olmasını temenni ediyorum.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

‘ŞEHRİMİZ BÜYÜYOR VE GÜZELLEŞİYOR’

Yapılan hizmetlerle Konya’nın büyüyüp, güzelleştiğini belirten Hasan Angı, “Şehrimiz güzelleşiyor. Şehrimiz büyüyor. Şehirler büyüdükçe ülkede büyüyor. Buradaki önemli nokta işbirliğinin gerek belediyelerimizi kendi arasında geliştirdikleri bu iklim, gerekse hükümetimizin kamu yatırımlarımızın şehrimize kazandırılmasındaki o güzel işbirlikleri büyük berekete vesile oluyor. Bu bölgenin ihtiyacı olan bir tesis, geçmişte pek çok faaliyetin yürütüldüğü o eski yapı değişmek zorundaydı. Üzerinde epey çalışıldı. Mülkiyet problemleri çözüldü ve şu anda proje hayata geçmek üzere temeli atıldı. Bittiği zaman yediden yetmiş yediye bölgenin, ilçenin ve ilin herkesi ilgilendiren bir tesis hayırlı olsun. Hep güzel işler için bir araya geliyoruz. Bahane üretmek, iş yapamadığını kavgaya dönüştürüp gerek cumhurbaşkanımıza karşı, gerek bakanlarımıza karşı laf yetiştirmeyi maharet zannedenlerin yerine, uyuma dönüştüren o işbirliğiyle hizmeti arttıran bir anlayış. Konya olarak modelimiz bu. Biz, gençliğimizi geleceğe nasıl hazırlayacağız? Her alanda yetiştirerek Türkiye’nin geleceğinde söz sahibi olacak kardeşlerimizin çok daha duyarlı, çok daha özgüvenli, dünyaya verecekleri net mesajlarıyla dünyaya katkı sağlayabilmeliler. Bu tesisler de bunlar için. Sağlıkla, huzurla tekrar tesisin hizmete açılmasında birlikte olalım.” İfadelerinde bulundu.

‘AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİNİN FARKI BURADA’

AK Parti Belediyeciliği ile halka birçok hizmet verildiğinin altını çizen Ahmet Pekyatırmacı, “Ak Parti belediyeciliğinin farkı burada. Konya Büyükşehir Belediyemizin öncülüğünde Büyükşehir Belediyemiz, Meram, Karatay, Selçuklu Belediyelerimiz başta olmak üzere AK Partili Belediyeler olarak, durmak yok yola devam diyoruz. Çalışmaya, üretmeye devam ediyoruz. Her gün açılıştan açılışa, temel atmadan temel atmaya koşturuyoruz. Hizmette bahanelere sığınmıyoruz. Hizmette önümüze engel koymuyoruz ve hiçbir şekilde bahanelere sığınmadan, durmadan, yorulmadan çalışmaya devam ediyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde yine bugün olduğu gibi, temel atmalarda, açılışlarda hep birlikte olacağız. Çok güzel bir tesisin temel atmasını hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Konya’mızın en müstesna yerlerinden birisi bu bölge mahallemiz için önemli bir lokasyon. Bu bölgede çok önemli bir ihtiyaca da cevap vereceğini düşünüyorum. Biz belediyeler olarak hizmette yarışıyoruz ama iş birliğinde de hiçbir zaman geri durmuyoruz. Ben Büyükşehir Belediye Başkanımıza özellikle teşekkür etmek istiyorum her alanda bütün ilçelerimizde nerede bir hizmet varsa mutlaka bizim destekçimiz. Rabbim kazasız belasız, sağlıklı, hızlı bir şekilde bitirmeyi de nasip etsin.” şeklinde konuştu.

yaka-sosyal-tesisinin-temelleri-atildi-4.jpg

‘KONYA MODELİ BELEDİYECİLİĞİ GÖRÜYORUZ’

Konya modeli belediyeciliği ile birçok hizmet verildiğini söyleyen Hasan Kılca, “Meram Belediyemiz tarafından yapılan, çok büyük bir sosyal tesisin temel atma töreninde beraberiz. Burada Konya modeli belediyeciliği görüyoruz. Hep birlikte vatandaşımıza hizmet etmenin, halkımıza gönlü güzel Konyalı hemşerimize hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ben Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Meram Belediye Başkanımıza, burada Konya’mızın en güzel, güzide mahallelerinden birine böyle güzel bir sosyal tesisi kazandırdıkları için teşekkür ediyorum. Şu anda belki de en kolay tarafı kalmış. Bundan önce buranın bu hale getirilebilmesi için ne emekler sarf edildiğini, ne terler döküldüğünü, ne mesailer yapıldığını ben biliyorum ve şahidim. Allah kendilerinden razı olsun. Bundan sonra da inşallah kaza bela vermeden bu güzel tesisimiz bir an önce tamamlanır ve Konya’mıza buradaki mahallelerimize hizmet eder. Ben şimdiden Konya’mıza, Meram’ımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

•BÜŞRA ERKUŞ / YENİ HABER GAZETESİ

Kaynak:YENİ HABER

 Muhabir
Etiketler :