- Haberler
- Asayiş
- Yapay zekalı dolandırıcılara Sarmal darbe... Konya dahil 14 ilde eş zamanlı dev operasyon
Yapay zekalı dolandırıcılara Sarmal darbe... Konya dahil 14 ilde eş zamanlı dev operasyon
Konya dahil 14 ilde Karabük merkezli operasyonda, yapay zeka ile sahte fatura ve ürün fotoğrafları oluşturarak 90 kişiyi mağdur eden suç örgütü çökertildi. Aralarında örgüt liderinin de bulunduğu 23 şüpheli kıskıvrak yakalandı.
Haberin Özeti
- • Karabük merkezli "Sarmal" operasyonunda, yapay zeka kullanarak sahte fatura ve ürün fotoğrafları oluşturan dolandırıcılık şebekesi çökertildi.
- • Konya dahil 14 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda, 90 kişiyi mağdur eden örgüt lideri dahil 23 şüpheli gözaltına alındı.
- • Şüphelilerin sosyal medyada piyasa değeri altında endüstriyel makine satışı vaadiyle vatandaşları dolandırdığı ve çok sayıda dijital materyale el konulduğu bildirildi.
Karabük merkezli 14 ilde düzenlenen "Sarmal" operasyonunda, yapay zeka destekli sahte içeriklerle vatandaşları dolandırdığı iddia edilen 23 şüpheli yakalandı.
Karabük İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ile ilgili birimlerce, dolandırıcılık olaylarının önlenmesine yönelik çalışma yürütüldü. Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen soruşturmada, şüphelilerin sosyal medya üzerinden başta endüstriyel makineler olmak üzere çeşitli ürünleri piyasa değerinin altında göstererek vatandaşları dolandırdığı belirlendi.
Şüphelilerin, dolandırıcılık faaliyetlerinde inandırıcılığı artırmak amacıyla yapay zeka kullanarak sahte fatura, irsaliye, iş yeri ve ürün teslimat fotoğrafları oluşturduğu, bu yöntemle 90 kişiyi mağdur ettiği tespit edildi.
Soruşturma kapsamında "Sarmal" adı verilen planlı operasyon düzenlendi. Karabük merkezli Diyarbakır, Eskişehir, Batman, İstanbul, Adana, Konya, Antalya, Hatay, Gaziantep, Kütahya, Edirne, Mersin ve Aydın'da eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda, örgüt lideri ile örgüt üyelerinin de aralarında bulunduğu 23 şüpheli gözaltına alındı.
Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, dolandırıcılıkta kullanıldığı değerlendirilen çok sayıda telefon ve dijital materyale el konuldu.
Bakmadan Geçme
