Yapıcı İş Merkezi’nde işler yoğun! Gençler çok ilgi gösteriyor

Oyun bilgisayarlarının günümüzde büyük bir ilgiyle karşılandığını vurgulayan Çağlar Bekleyiciler, ilerleyen zamanlarda artık monitöre gerek kalmayacağını ve hologram sistemi ile tasarlanan bilgisayarlar devrede olacağını belirtti.
Yapıcı İş Merkezi’nde işler yoğun! Gençler çok ilgi gösteriyor

Hayatın her alanında bulunan ve hızla gelişmeye devam eden bilgisayarlar, eğitim, iş dünyası gibi mecralarda insanların hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. Oyun bilgisayarları, gençler arasında yoğun ilgiyle karşılandığını dile getiren Yapıcı İş Merkezi Esnaflarından Bilişim Uzmanı Çağlar Bekleyiciler, teknolojinin gençlerin hayatında önemli rol oynadığını ifade etti.

hologram-2.jpg

“Gençler youtuber olmak istiyor’’

Çağlar Bekleyiciler, firmaların oyun bilgisayarı alanında bir rekabet içinde olduğunu belirtti. Bekleyiciler, “Talebin bu kadar yüksek olduğu yerde rekabetin üst düzeyde olması gayet normal. Artık insanların iş, eğitim gibi faaliyetler için bilgisayar alımını azalttı. Kendilerini ‘Gamer’ olarak tanımlayan insanlara bilgisayar satışımız daha fazla oluyor. Gençler, yeni nesil meslek gruplarından olan Youtuber fenomeni olmak için çalışıyorlar. Genç arkadaşlarımız bir Youtube oyun kanalı açarak oradan para kazanmak istiyorlar.’’ seklinde konuştu. Bekleyiciler, oyun bilgisayarlarının ilerleyen zamanda, bilgisayar alanından çıkararak kendisine özgü bir alan oluşturacağını ileri sürdü.

hologram-1.jpg

“Monitöre gerek kalmayacak”

Hızla gelişen teknolojinin oyun bilgisayarlarına ilham verdiğini söyleyen Bekleyiciler, “İlerleyen zamanlarda artık monitöre gerek kalmayacak. Hologram sistemi ile tasarlanan bilgisayarlar devrede olacak. Şu anlık buna gerek yok. Arz talep meselesini gözetiyorlar. Yeterince arz oluştuğunda, hologramlı bilgisayarlar hayatımızdaki yerlerini alacaklar.’’ ifadelerini kullandı. Çağlar Bekleyiciler, oyun bilgisayarlarının son zamanlarda ilgi görmesinde popüler olan çevrimiçi savaş oyunlarının etkisinin olduğunu kaydetti.