Yargıda Birlik Derneği Başkanı Heybet:

"15 Temmuz 2016'da iradelerini başkalarının eline terk eden, aciz ve nankör insanlardan oluşan hain terör örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe teşebbüsü acısını halen yüreklerde hissediyoruz"
Yargıda Birlik Derneği Başkanı Heybet:

İZMİR (AA) - Yargıda Birlik Derneği Başkanı ve Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Musa Heybet, "15 Temmuz 2016'da iradelerini başkalarının eline terk eden, aciz ve nankör insanlardan oluşan hain terör örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe teşebbüsü acısını halen yüreklerde hissediyoruz." dedi.

Bayraklı ilçesindeki İzmir Adalet Sarayı Sosyal Tesisleri'nde "Yargıda Birlik Derneği İzmir Buluşması" kapsamında bir araya gelen dernek üyeleri, nisan ayında yapılacak Yargıda Birlik Derneği 2. Olağan Genel Kurulu öncesi yargısal sorunlar ve çözüm önerilerini ele aldı.

Derneğin başkanı ve Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Musa Heybet, toplatıda yaptığı konuşmada, her türlü çıkar ilişkisinden arınarak tarafsız bir hukuk düzeninin tesisine katkıda bulunmak amacıyla Yargıda Birlik Platformu adı altında bir araya geldiklerini ve bunun da daha sonra derneğe dönüştüğünü vurguladı.

FETÖ'nün darbe girişimine değinen Heybet, şöyle konuştu:

"15 Temmuz 2016'da iradelerini başkalarının eline terk eden, aciz ve nankör insanlardan oluşan hain terör örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe teşebbüsü acısını halen yüreklerde hissediyoruz. Bu vahim hadiseye rağmen, hain terör örgütünün ihanetinin bertaraf edilmesi için ilk önemli, etkili çalışma ve çabayı koyanlar, yine tarafsız, bağımsız hakim ile cumhuriyet savcıları olmuştur. Dernek olarak mesleki yeterlilik, terfi ve liyakata dayalı bir sistemin kurulması ve geliştirilmesi için çaba sarf ediyoruz. Milletimizin yargıya olan güveninin arttırılmasında öncü, alternatifler üreten bir çalışma anlayışı içinde olacağız."

İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru ise bu önemli toplantıya ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Ülkenin içinde bulunduğu zor dönemde hakim ve cumhuriyet savcıları olarak örnek bir birliktelik yaşandığını vurgulayan Doğru, dernek olarak bu beraberliği güçlendirerek devam ettirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 1. Daire Üyesi Yaşar Şimşek de yargıdaki birliğin korunması ve güçlenmesi için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.


Kaynak: