Yarım asırlık tecrübe Selçuklu Tulumbacısı

Konya'nın tulumba sektöründe yer alan en geniş yelpazeli ürün konseptine sahip markası Selçuklu Tulumbacısı, farklı tatlardaki tulumbalarıyla müşterilerin vazgeçilmez mekanları arasında yer aldı.
Yarım asırlık tecrübe Selçuklu Tulumbacısı

Konya'nın tulumba sektöründe yer alan en geniş yelpazeli ürün konseptine sahip markası Selçuklu Tulumbacısı, farklı tatlardaki tulumbalarıyla müşterilerin vazgeçilmez mekanları arasında yer aldı. Bilinen dışında, farklı çeşitlerde bulunan tulumbalarına yoğun ilgi olduğunu söyleyen firma sahiplerinden Günhan Demirel, "Selçuklu Tulumbacısı olarak lezzetlerimizle Konya'da ilki başardık. İlerleyen dönemde Türkiye'nin birçok noktasında da yer almayı planlıyoruz" dedi.

gunhan-demirel-selcuklu-tulumbacisi-001.png

En eski Türk tatlıları arasında yer alan ve yıllardır vazgeçilmeyen lezzetlerden birisi olan tulumba tatlısı, Konya'da bulunan Selçuklu Tulumbacısı tarafından özel çeşitlerle müşterilere sunuluyor. Pastane sektörüne yaklaşık yarım asır önce giriş yapan ve bu alanda uzmanlaşan Hurşit Demirel, Selçuklu Tulumbacısı markasıyla uzun yıllardır hizmet veriyor. Firmanın ikinci kuşak temsilcileri Kürşat Demirel ile Günhan Demirel, babalarından aldıkları bayrağı daha da ileriye götürebilmek için yenilikçi fikirlere imza atıyor. Selçuklu Tulumbacısı markasını Konya'da ileri seviyeye taşıdıklarını kaydeden firma sahiplerinden Günhan Demirel, önümüzdeki dönemde Türkiye'de emin adımlarla şubeleşerek daha iyi noktalara gelmek istediklerini kaydetti.

selcuklu-tulumbacisi.jpg

TECRÜBEYLE GELEN KALİTE

Babaları Hurşit Demirel'in ilklere imza attığını ve kendilerinin de bu doğrultuda çalıştıklarını belirten Günhan Demirel, " Babamız Konya'nın meşhur Fatih Pastahanesi'nde 16 yaşındayken usta olmuştur. 1978’de İnci Pastahanesi'ni açmıştır. Konya’da ilk karışık meyveli dondurmayı, orijinal külahı yapan yenilikçi bir insandır. Yurtdışında birçok ülkeyi gezmiş ve orada gördüklerini de Konya'da uyarlamıştır. Farklı bir sektörde Konya'da hizmet verdikten sonra beş buçuk yıl önce de Selçuklu Tulumbacısı'nıhizmete sunmuştur. Bu markamız, babamızla annemizin emeklilikte boş zaman geçirmemek için girişimde bulunmaları sonucunda ortaya çıkmıştır. Bir uğraşları olması için sıfır sermayeyle Anadolu Sanayi'nde çıktıkları bu yolda işler yetişemeyince Büsan Sanayi'ne geçmişlerdir. Biz de abim Kürşat Demirel'le birlikte devraldığımız bu bayrağı daha da ileriye taşımak için gayretlerimizi sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

selcuklu-tulumbacisi-konya-4-001.png

KATKI MADDESİZ TAMAMEN DOĞAL

Selçuklu Tulumbacısı tarafından üretilen hiçbir üründe katkı maddesi kullanmadıklarını ve tamamen doğal bir şekilde satışa sunduklarını dile getiren Günhan Demirel, "Çoğunlukla bize sorulan sorulardan birisi de ürünlerimizin nasıl yapıldığı yönündedir. Bu noktada şunu gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz ki ürünlerimizde herhangi bir katkı maddesi yoktur.Özellikle de glikoz kullanmıyoruz. Bu ürünlerde katkı maddesi olsa zaten anında reaksiyon gösterir. Sektörümüzde maalesef tazeliği uzun süre gitsin diye katkı maddesi kullananlar vardır. Fakat biz müşterilerimize de sürekli ürünümüzün günlük tüketilmesi gerektiğini, katkı maddesi olmadığı için ikinci gün aynı tazelikte olmayacağını vurguluyoruz. Amacımız fazla ürün satmak değil, taze ve kaliteli ürün satmaktır" dedi.

selcuklu-tulumbacisi-konya-hbr-8.png

FARKLI ÇEŞİTLERDE TULUMBA

Klasik tulumbanın haricinde farklı tatlarda da tulumba tatlısı yaptıklarını, daha sonra da bünyelerinde 14 çeşit ürün bulundurduklarını söyleyen Günhan Demirel, "Şuanda bünyemizde 14 çeşit ürünümüz bulunmaktadır. İlk zamanlarda sade, fıstıklı, portakallı, frambuazlı, karamelli, kakaolu olarak tulumba tatlıları yapmaktaydık.  Sonrasında Büsan’a taşınınca tulumba ile birlikte baklava çeşitlerine de geçiş yapmaya karar verdik. Farklı çeşnili tulumbalarımızın yanında kadayıf dolması, tepsi kadayıfı, sütlü baklava, şöbiyet ve midye baklava gibi ürünleri de ürettik. Ayrıca dondurmamızı da keçi sütünden kendimiz imal etmekteyiz"   şeklinde konuştu.

selcuklu-tulumbacisi-konya-3-001.png

PATENTLİ ÜRÜN 'ÇİKOMBA'

Selçuklu Tulumbacısı'nın en değerli ürünü olan Çikomba'nın patentini aldıklarını kaydeden Günhan Demirel, "Çikolata ve tulumbanın buluşturulduğu Çikomba bizim patentli ürünümüzdür. Çikomba’nın çıkış hikayesi tesadüfi olmuştur. Ben çok şerbetli tulumba sevmiyordum. Bu doğrultuda bir gün şerbetin içerisinde bekletmeden sadece ıslatıp çikolataya bandırdım. Daha sonra bunun lezzeti çok hoşuma gitti. Ardından bir aile dostumuza da ikram ettim. O da beğendi ve ayrıldıktan sonra telefon açtı. Bu üründen satın almak istediğini söyledi. Denemek için yaptığımız ürün, talep görünce fazla miktarda yapmaya başladık ve satışa sunduk. 2017 yılında bir ar-ge çalışmasının ardından seri olarak çıkarmaya başladık. Beyaz çikolata, siyah çikolata gibi bu ürünü çeşitlendirerek devam ettik" dedi.

selcuklu-tulumbacisi-konya-2-001.png

KONYA'NIN FARKLI NOKTALARINDA HİZMET

Markalarının franchising olarak şubeleştiğini ve Konya'nın farklı noktalarında hizmet verdiğini dile getiren Günhan Demirel, "Anadolu Sanayii’nden sonra Büsan'a taşındık ve ilk şubemizi Nalçacı’da açtık. En uzun süre devam eden şubelerimizden birisidir. Şuan aktif şubelerimiz Nalçacı, Ayakkabıcılar Sanayii, Zafer Sanayii, Tekstilciler, Şekertekke, Ankara Yolu Lukoil Petrol içerisinde bulunmaktadır. Ayrıca İkonia siteleri içerisinde de kısa zamanda açılacak şubemiz bulunmaktadır. Konya’ da iki şube daha açtıktan sonra şehir dışında da bu markayı duyurmak istiyoruz. İlk hedefimiz İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde Selçuklu Tulumbacısı olarak var olmaktır" ifadelerini kullandı.

selcuklu-tulumbacisi-konya-1-001.png

TARİHTEN GELEN MARKA

Selçuklu Tulumbacısı isminin Konya'nın başkentliğini yaptığı Selçuklu Devleti'nden geldiğini belirten Günhan Demirel, "Konya'mız yıllarca Selçuklu Devleti'ne ev sahipliği yapmıştır. En önemli Selçuklu simgelerinden birisi olan çift başlı kartal figürü bugün belediyelerimizden spor kulüplerine birçok alanda kullanılmaktadır. Figürlerine bile çok önem verilen o devletin ismini markamızda kullanmak bizim için büyük bir onur olmuştur. Selçuklu'nun devlet yapısı, mimarisi, sanata düşkünlüğü ve Konya'nın başkenti olmasından kaynaklı markamıza bu ismi vermek istedik" diye konuştu.

selcuklu-tulumbacisi-konya-11-001.png

YÜKSEK KALİTELİ HAMMADDE

Bünyelerinde tüm ürünlerinde yüksek kaliteli malzemeler kullandıklarını ve ürünlerini sağlıklı bir şekilde insanlara sunduklarını söyleyen Günhan Demirel, "Senelerdir değiştirmeden yüksek kaliteli markalarla sağlıklı şekilde ürünlerimizi sunmaktayız. Şekerde tercihimiz Torku'dur ve başka markayı kullanmayız. Unumuz da piyasadaki unların en kalitelisidir ve fiyatı oldukça pahalıdır. Daha uygun fiyata yine kaliteli farklı markalar olsa bile denemelerimiz sonucunda en kaliteli tulumbayı bu markayla ürettiğimiz için tercihimiz da o olmuştur. Yine Antep fıstığımız birinci sınıf bir üründür ve Gaziantep'ten gelmektedir. Çikolatalarımızda Nestle 1927 markasını kullanmaktayız. Kalitesi zaten bellidir. Hurma yağı da kullandığımız ürünlerimiz gerçekten piyasanın en kaliteli ürünlerindendir. Gönül rahatlığıyla tercih edilebilir" dedi.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU - TÜRKAN YILMAZ / YENİ HABER

selcuklu-tulumbacisi-konya-7-001.png

selcuklu-tulumbacisi-konya-6-001.png

selcuklu-tulumbacisi-konya-5-001.png

selcuklu-tulumbacisi-konya-9.png

selcuklu-tulumbacisi-konya-10.png

selcuklu-tulumbacisi-konya-13.png

selcuklu-tulumbacisi-konya-12.png