Yarım asırlık tecrübeye panjur deyip geçmeyin!

Asil Panjur, 1973’te İstanbul’da faaliyete başlayarak, müşteri memnuniyetinden dolayı 1980 yılında Konya’da hizmet vermeye başladı.
Yarım asırlık tecrübeye panjur deyip geçmeyin!

Asil Panjur, 1973’te İstanbul’da faaliyete başlayarak, müşteri memnuniyetinden dolayı 1980 yılında Konya’da hizmet vermeye başladı. Asil Panjur; garaj ve kepenk, kumandalı panjur, akıllı ev, plise sineklik sistemleriyle Konya’da hizmet vermeye devam ediyor. Panjurun birçok faydasının olduğunu kaydeden Mustafa Uğur, “Panjur, mobilyaların solmasını önler. Bazı hastalık türlerinde iyileştirici özelliği vardır.” dedi.

Yarım asırlık tecrübesiyle Konya’ya panjuru kazandıran Asil Panjur, bünyesinde bulundurduğu CE belgeli ürünleri müşterilerine sunuyor. Her evde olması gereken panjur çok amaçlı faydalarıyla ön plana çıkıyor. Panjur’un ısı kaybını, sesi, tozu, güneşi engellediğini söyleyen Asil Panjur Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uğur, “Yaz rahatlığı, kış keyfi, ısıdan tasarruf, hırsızlığa karşı güven asil panjurla başlar” ifadelerini kullandı.

yarim-asirlik-tecrubeye-4.jpg

KONYALILARDAN PANJURA YOĞUN İLGİ

Konya halkının panjura yoğun ilgisinin olduğunu belirten Mustafa Uğur, “Bu işi yapan, Konya’da panjurla iştigal eden bütün müesseselerin eğiticisi ve öğreticisiyim. Başlangıç yönünde bir önderliğim oldu. Konya’ya müşteri kazanarak geldim. Müşteri kaybetmeyi asla düşünmüyorum. Her kazandığım müşteri bir başka müşterinin referansı olmuştur. Bu zamana kadar geniş bir radyo ya da televizyon reklamım olmadı. En güzel reklamım müşteri bazındadır. Personellerimizde ciddi bir disiplin anlayışı var. Bu nedenle başarıyı yakalamamızda bunun da payı büyüktür. Panjura olan ilgi her geçen gün artıyor. Müşteri talebim genişledi. Biraz da zamanla yarışıyoruz. Eksilen bir talep yok. Konya’ya ilk geldiğim zamanlarda kimse panjuru bilmiyordu. ‘Sen pancarın neyini yapıyorsun’ diyenlerle karşılaştım. Gerçekten buralara kadar kolay gelmedim. Kendimden vermeseydim alma şansım zaten yoktu.” şeklinde konuştu.

‘PANJUR MODERNLİK DEĞİL BİR İHTİYAÇTIR’

Panjurun insanlar tarafından bir modernlik olarak algılandığına değinen Uğur, “Geçmiş dönemlerde gurbetçiler hem güvenlik açısından hem de evin temiz kalması açısından panjuru tercih ediyorlardı. Ama Koronavirüs nedeniyle artık eskisi gibi talep göstermiyorlar. Konya’nın 31 tane ilçesi, 176 tane beldesi mevcut. O beldelerin hemen hemen yüzde 70’inde hizmet vermişimdir. İnsanlar panjurun modernleştiğini düşünüyorlar ancak panjur her evin ihtiyacı olan bir sistemdir. Panjurların uzaktan kumandalısı ve manuelleri bulunmaktadır. İnsanların kullanacakları ve talep edecekleri ürünün kalite bazı çok önemli. Bu piyasada merdiven altı ürün de çok fazla. Benim ürünlerim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanmıştır. Hepsi CE belgelidir. Yapılan işin uzun vadeli kullanılmasını istiyoruz. Yarım asırlık bir tecrübemiz var. Firmamız tarafından müşterilerimize 5 yıl garanti sunuyoruz” diye aktardı.

yarim-asirlik-tecrubeye-3.jpg

‘MİMARİ ÖZELLİĞİ BOZMAYIZ’

“Bazı insanlar, ‘biz bu siteye panjur yaptırmayalım, çünkü mimari özelliğini bölüyor’ diye düşünüyorlar.  Ama bu yanlış bir düşüncedir” diyen Uğur, bunu şöyle açıkladı: “Çünkü içeride hasta olan birisi olabilir. Belki ışık almaması gerekiyor. Bu iştihaların hiçbirinde panjurun herhangi bir yasaklığı yok. Yani resmi kanalda panjur yasak değil. Biz binaların mimarı özelliğini bozmayız. Site yöneticisi bir karar almıştır. Belli bir renk uygulaması denilmiştir. O renk uygulamasının dışına çıkmayız.”

 ‘SANAYİ İÇERİSİNE BAHÇE YAPTIK’

Bulunduğu ortamı güzelleştirmeye çalıştığının altını çizen Uğur, “Aslan yattığı yerden belli olur. Ben sanayi içerisindeyim ama müşterime olan saygımdan dolayı etrafımı biraz yeşillendirdim. İş yerimin önünü bahçeye çevirdim. Yaz kış dokusunu bozmadım. Ben aslen Karadenizli olduğum için doğallığı da, yeşilliği de seviyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.

SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ