Yarın Konya camilerinde sadece gençler olacak! Büyük programa davetlisiniz

Konya İl Müftülüğü tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramına özel, ‘Bugün Bütün Camilerde Mihrap Ve Minberlerde Gençler var’ programı gerçekleştirilecek. 31 İlçede 250 camide gençler yer alacak.
Yarın Konya camilerinde sadece gençler olacak! Büyük programa davetlisiniz

19 Mayıs’a özel Konya İl Müftülüğü tarafından gerçekleştirilecek olan etkinliğe tüm gençlerin davetli olduğunu söyleyen İl Müftüsü Ali Öge, “Konya İl Müftülüğü olarak gençlerimizle her daim iletişim halinde olmaya devam ediyoruz. 19 Mayıs, gençlerin bayramı. Gençlerimiz çeşitli etkinlikler yapıyorlar. Kurumlarımız bu etkinleri destekliyorlar. Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Konya İl Müftülüğü olarak, bir farkındalık oluşturmak için Cuma günü, minberde, mihrapta, camide ‘Genç Var’ sloganıyla bir etkinlik düzenleyeceğiz.” dedi.

camide-gencler-olacak-1.jpg

‘SEN VARSAN CAMİ GENÇ’

Gençleri camide etkin hale getirebilmek için bu etkinliği düzenlediklerini dile getiren Öge, “İmam Hatip Lisesi ve İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden oluşan 250 öğrencimiz Konya’mızın 31 İlçesinde camide, Kuranı Kerim okuyarak, hutbe okuyarak, namaz kıldırarak görev ihraç edecekler. Gençlerimizi camide etkin hale getirebilmek için, cemaatle kaynaşmalarını sağlayabilmek için, gençlerimize güvendiğimize ve onların bu tür işleri güzel yapa ailecek olduklarını gösterebilmek adına bu etkinliği düzenledik. İbadetlerde, camilerimizde de gençlerimizi görmek istiyoruz. ‘Sen varsan cami genç’ sloganıyla yola çıkıyoruz. ‘Gençlerle camimiz daha bir genç’ diyoruz. Onları davet ediyoruz ve bekliyoruz. Türkiye’de de yapılacak ama Konya bu hususta daha çok öne çıktı. Cuma vaazından önce gençlerimiz güzel etkinlikler yapacaklar. Sultan Selim, Alâeddin, merkezlerimizdeki büyük camilerimizde olacak.” ifadelerine yer verdi

camide-gencler-olacak-2.jpg

 Muhabir
Etiketler :