Yaşlı ve yatalak hastalara evde diş tedavisi

Yaşlı ve yatalak hastalara evde diş tedavisi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Keçiören Belediyesi, engelli ve yatalak vatandaşlar için evde ücretsiz olarak ağız ve diş sağlığı bakım hizmeti başlattı.

Keçiören Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, evinden çıkamayacak durumdaki engelli ve yatalak hastalar için başlatılan ağız ve diş sağlığı uygulaması hakkında bilgi verildi.

Açıklamada ücretsiz hizmetten yararlanmak isteyenlerin, belediyenin kurumsal web sitesi üzerinden online başvuru yapabileceği belirtildi.

Uygulama kapsamında, belediye bünyesinde görevli 3 diş hekimi, mobil hizmet aracı ile birlikte hastaların evine giderek diş tedavi hizmeti veriyor. Evde tedavi hizmeti için sağlık güvencesi şartı ya da Yeşil Kart sahibi olma şartı aranmıyor. 

- Tedavi için herhangi bir yaş sınırlaması yok

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın ifadelerine de yer verilen açıklamada, başvuruların incelenerek, belirlenen şartları taşıyan kişilerin evlerine ziyarette bulunulduğu kaydedildi. Ak, “Kendi hekimlerimizle beraber bir program çerçevesinde, evde yatalak durumda olan kimsesiz olan engelli olan vatandaşlarımızın ağız ve diş sağlığı bakımlarını, kendi bulundukları yerde gerçekleştiriyoruz” değerlendirmesinde bulundu. 

Hizmet için herhangi bir yaş sınırlaması konmadığını belirten Ak, “Burada önemli olan temel kriterimiz bakıma muhtaç olması, yani yatalak ve tedaviye gidebilecek durumda olmaması” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme