Yavru Kediler ve Köpekleriniz için ND Yavru Mamalarını Tercih Edebilirsiniz

Yavru Kediler ve Köpekleriniz için ND Yavru Mamalarını Tercih Edebilirsiniz
Yavru Kediler ve Köpekleriniz için ND Yavru Mamalarını Tercih Edebilirsiniz

 

 

İnsanlar çeşitli nedenlerle sahiplendikleri evcil hayvanlarının en iyi ve en sağlıklı şekilde beslenmesini ve büyümesini ister. Özellikle evlerinizde beslediğiniz kedi ve köpeklerin sağlıklı ve hijyenik bir şekilde beslenmesi çok önemli. Köpeğinizin evlerinizde sizinle birlikte yaşayan kedilerinizin sağlık sorunları yaşamaması ve gelecekteki sağlıklı gelişimi için mama seçimi çok önemlidir.

Sitede satışa sunduğumuz gibi, evcil hayvan dostlarımızın mama içeriklerinde orijinal olarak yazan içeriğin doğru olduğundan emin olmalısınız. Özellikle büyüme aşamasında olan kedi yavrusu ve yavru kedi maması için mutlaka hassas davranmalısınız. Çünkü onların gelişim süreci beslenmeleri açısından büyük önem arz ediyor.

Kedi Köpek maması Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?

 

Evlerinizde sizin ve sevdiklerinizle birlikte hayat süren kedi ve köpekleriniz için mama seçerken, mama malzemesinin barındırdığı et içerdiğine de dikkat etmelisiniz, bu nedenle bu konuda ilk akla gelen şey et oluyor. Köpek maması bol miktarda vitamin ve mineral içermeli iken; Katkı maddeleri, hayvansal ürünler (kümes hayvanları ve türevleri, kanatlı unu gibi maddeler), soya fasulyesi ve tahıl ürünleri içermemelidir. Kedileriniz için de mama seçiminde büyük hassasiyet içinde olmalısınız. Bu konuda en doğru seçenek Nd yavru kedi maması olacaktır.

yatay-banner-14.jpg

Kedi ve Köpeklerin Gelişim Evrelerinde Beslenme İhtiyaçları

Kedi ve köpeklerinizin yavru iken faklı, gelişme dönemlerinde farklı yetişkin dönemlerinde ise daha farklı beslenmeye ihtiyaç duyarlar. Yaktıkları kaloriden tutun da hareket kabiliyetine kadar pek çok değişken onların beslenmesinde etkili oluyor. 0-12 aylık kedi ve köpekler için kullanılan vitamin ve mineraller açısından dengeli olan evcil hayvan mamalarının besin değeri sonraki yıllarda evcil hayvanınızın sağlığı için çok daha önemli hale gelecektir.

Ayrıca anne sütünün yeterli olmadığı durumlarda nemli mama takviyesi ile kedi ve köpeklerinizin besinlerini destekleyebilirsiniz. Nd yavru köpek maması bu küçük dostlarınız için son derece etkili bir besin kaynağı olacaktır.

Yetişme Döneminde Kedi ve Köpek Besinleri

 

Her dönemde iyi ve kaliteli beslenmeye ihtiyaç duyan kedi ve köpekleriniz için yetişme dönemlerinde de dikkat edeceğiniz hususlar bulunuyor. Örneğin, 1-7 yaş arasında bulunan kedi ve köpekler için bu dönem enerji ihtiyacının arttığı bir dönemdir. Bu nedenle ihtiyaçlarını karşılayan yetişkin köpek ve kedi mamalarının tercih edilmesi onların hareket kabiliyeti ve güç toplamaları için faydalı olacaktır.

Kedi ve Köpek Mamasında Irk Ayrımının Önemi

 

Kedi ve köpekleriniz için besin seçerken, ırk farklılıklarına göre besin seçilmesi çok önemlidir çünkü enerji ihtiyaçları ırklar arasında farklılık gösterir. Yaşlı köpekler için geliştirilen mamaların yaşlanmanın etkileri üzerinde gecikmeli bir etkisi vardır. Bu dönemde enerji ihtiyacı daha az olduğu için yüksek kalorili yiyecekler köpeğinizin kilosunun artmasına neden olacaktır. Köpekleriniz ve kedilerinizin mamalarında yaş ayrımcılığının yanı sıra ırk ayrımcılığı da son derece önemlidir.

Kedi Maması Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

 

Kedilerin vücut yapıları diğer hayvanlara ve köpeklere göre daha narin yapıdadır ve daha hassastır. Dolayısı ile bazı dış etkenlerden ve bakterilerden daha fazla etkilenmeleri mümkün. Her an ve her yerde bizimle birlikte olan küçük ve sevimli dostlarımızın sağlıklı gelişimleri ve mutlulukları için besin seçimleri onların kesinlikle ihtiyaçlarına göre yapılmalıdır.

Hayatın farklı evrelerinde farklı ihtiyaçlara yönelik gıdalarla onları desteklemeniz onları ve dolayısı ile sizleri mutlu edecektir. Evcil hayvanlarımızın doğal olarak hayatlarının farklı evrelerinde farklı ihtiyaçları vardır. Bu nedenle ihtiyaçlarını karşılayacak yiyecekleri seçmek gerekir. Kedi maması içeriği yaş gruplarına göre değişmektedir. En iyi ve kaliteli kedi ve köpek mamalarını Kurye Mama sitesinden ürün alabilirsiniz.