Yavuz’dan yapılandırma için son gün uyarısı

Konya Sosyal Güvenlik İl Müdürü Murat Mustafa Yavuz, milyonlarca vatandaşı ilgilendiren 7326 sayılı Yapılandırma Kanunu kapsamında borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşlar için başvuru süresinin 30 Eylül’ de sona ereceğini belirterek, kaçırılmaması gereken fırsatlara dikkat çekti.
Yavuz’dan yapılandırma için son gün uyarısı

Konya Sosyal Güvenlik İl Müdürü Murat Mustafa Yavuz, milyonlarca vatandaşı ilgilendiren 7326 sayılı Yapılandırma Kanunu kapsamında borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşlar için başvuru süresinin 30 Eylül’ de sona ereceğini belirterek, kaçırılmaması gereken fırsatlara dikkat çekti. Yavuz, “7326 yapılandırmanın kapsamı oldukça geniş tutularak 2021 Nisan ayı ve öncesi dönemlere ait kesinleşmiş sigorta primleri, genel sağlık sigortası primleri, işsizlik sigorta primleri, idari para cezaları, iş kazası, meslek hastalığı veya malullük sonucunda doğan rücu alacaklar, yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacaklar, BAĞ-KUR sigortalılarının daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğan alacaklar, isteğe bağlı ve topluluk sigortası primleri, kanunun yayımı tarihinden önce asılları ödenmiş alacaklar; henüz ödenmemiş fer'ileri,5510/Ek-5, Ek-6'ncı maddeleri ile 2925 sayılı Kanun kapsamındaki sigortalılıklardan doğan primler ve 6183/48. madde kapsamında taksitlendirilen alacaklar yapılandırma kapsamındadır” dedi.

BAŞVURULARI SON GÜNE BIRAKMAYIN!

Yavuz, borçların yapılandırılmasıyla kanun gereği uygulanan gecikme zammı ve cezası yerine Yİ-ÜFE’ye göre güncellenen borcun peşin veya iki ayda bir taksitler halinde ödenebildiğini hatırlattı. Yavuz, 30 Eylül 23:59‘a kadar işverenlerin e-sigorta kanallarıyla, BAĞ-KUR sigortalılarının ise e-devlet üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetlerinde yer alan ‘SGK Borçlarının Yapılandırılması’ uygulamasına girerek hem yapılandırma yapabileceklerini hem de ödeme planlarını çıkartabileceklerini belirtti. İşverenler ve sigortalıların yapılandırma başvurularını şahsen veya posta yoluyla da yapabileceklerini dile getiren Yavuz, tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi nedeniyle Sosyal Güvenlik Merkezlerinde yaşanılacak yoğunluğun meydana getirebileceği olumsuzluklara mahal vermemek adına online başvuruya öncelik verilmesini ve müracaatların son güne bırakılmaması çağrısında bulundu.