Yayıncı kuruluş parayı ödemedi, maç yayınları durdu: Sözleşme feshedildi!

Türkiye Futbol Federasyonu, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig yayın yapacağı elinde bulunduran Fuchs Sports şirketi ile sözleşmeyi tek taraflı feshetti.
Yayıncı kuruluş parayı ödemedi, maç yayınları durdu: Sözleşme feshedildi!

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig elinde bulunduran yayıncı kuruluş Fuchs Sports'a karşı flaş bir hamle geldi.

Sosyal medyadan açıklama yapan Fuchs Sports, TFF tarafından sözleşmelerinin tek taraflı feshedildiğini duyurdu. Fuchs Sports'un gerekli ödemeleri yapmadığı için sözleşmenin feshedildiği iddia edildi

Fuchs Sports; " TFF tarafından 2. Lig ve 3. Lig yayın haklarına ilişkin sözleşmemiz tek taraflı olarak fesih edilmiştir. Yayınların kaldığı yerden devam edebilmesi için incelemeye devam etmektedir . Kamuoyunun bilgisine sunarız" denildi.

ÖDEME YAPILMADI, SÖZLEŞME FESHEDİLDİ!

2022-2023 sezonu maçlarının canlı yayınları için Fuchs Sports ile yapılan ve veri toplama geliri hariç, yıllık 6 milyon liralık yayın sezonu bitmeden feshedildi.

Ajansspor'un haberine göre; Yayıncı kuruluş kulüplerine taahhütte bulunduğu nakit ödemeyi yapmadı. TFF bu nedenle sözleşmeyi tek taraflı olarak sonlandırdı.

TOPLAM BEDEL 35 MİLYON LİRA

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig yayın çıkışının veri toplama hakkıyla birlikte toplam 30 milyon lira olduğunu açıklayarak, "Ödeme şekli ayrıntıları var, beIN Sports'un nasıl ayrıntıları varsa onun da aynı ayrıntıları var. Tabii bu paranın boyutu hemen peşine düşmüyor, aylara bölerek veriyor” demişti.