Yaz aylarında uçkunla mücadele devam ediyor

Seydişehir Belediyesine bağlı ekipler halk sağlığını tehdit eden karasinek, sivrisinek, uçkun gibi vektör canlılara karşı mücadele çalışmalarına devam ediyor.

Yaz aylarında uçkunla  mücadele devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seydişehir Belediyesine bağlı ekipler halk sağlığını tehdit eden karasinek, sivrisinek, uçkun gibi vektör canlılara karşı mücadele çalışmalarına devam ediyor. Sıcak yaz günlerinde vatandaşların mağdur olmaması ve sinek-sivrisinek gibi haşerelerin çoğalmaması için Seydişehir Belediyesi ekipleri periyodik olarak akşam saatlerinde koordineli olarak görev yapıyor. Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, ekiplerin vatandaşların yaz aylarını daha rahat ve huzurlu geçirmeleri için mücadele çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini kaydetti. İnsan sağlığını ve yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen vektör canlılara karşı mücadele çalışmalarına yaz-kış demeden devam ettiklerini kaydeden Tutal, “Ekiplerimiz kış aylarından itibaren ara vermeden vektör canlıların larvalarını bıraktıkları dere yatakları, yağmur suyu kanalları ve şehir içinde bulunan su birikintilerinin olduğu alanlar ile çöp depolama alanları, hayvan gübrelerinin biriktirildiği yerlere müdahalelerde bulunuyor” ifadelerini kullandı.

‘7 GÜN 24 SAAT İLAÇLAMA YAPILIYOR’

Tutal, “Ekiplerimiz mücadele kapsamında ilaçlama çalışmalarına gece-gündüz demeden 7 gün 24 saat esasına göre 4 ekip halinde çalışıyor. Merkez mahallelerimizde Mayıs ayından itibaren larva, karasinek ve sivrisinekle mücadeleyle başlayan ilaçlama çalışmalarımız,  12 ay boyunca da uçkun ilaçlama çalışmaları ile devam ediyor. İlçe merkezimizde her akşam periyodik olarak 18.00-02.00 saatleri arasında ilaçlama çalışmalarımız yapılmaktadır” diye konuştu. 

Bakmadan Geçme